avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune sau abuz de incredere???
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune sau abuz de incredere???

Buna ziua.
De cateva luni fratele meu se confrunta cu o situatie de recuperare a unei sume de bani. Acum 4 luni a dat o suma de bani unui prieten care urma sa-i aduca din Anglia 4 masini. Povestea e lunga dar cert este ca nici acum nu a vazut nici masinile si nici banii. Specific ca totul s-a facut pe o simpla strangere de mana, fara contract si fara o nota de la notar in care sa specifice suma de bani pe care i-a dat-o "prietenului". Tot ce are este o foaie de varsamant cu depunerea a 10% din suma totala pe contul "amicului".
Ce este de facut? Daca se merge la politie pentru efectuarea unei plangeri ce sanse are de a-si recupera banii?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 10:07, 22 Februarie 2010
Actul de sesizare e plangere penala care are ca obiect infractiunea de inselaciune ( art.215 din Codul Penal).
Are sansa instantei de judecata! Judecatoria este competenta pentru infractiunea de abuz de incredere!
B-)
~ Conținut șters la cerere ~
In specificatie este trecut doar numele fratelui meu fara alte mentiuni din 2 motive: 1. nimeni nu se astepta la o astfel de dezamagire si 2 aceasta este specificatia standard a bacii la care s-au depus banii Ex: cash/nume agentie/nume depunator
Specific ca exista martori atat ai momentului in care s-a dat diferenta de bani cat si martori care cunosc acesta problema din care un este chiar mama "amicului" plus mesaje si convorbiri telefonice inregistrate.
Eu cred ca ar fi indicat sa va angajati un avocat care sa discute cu prietenul.
Daca nu se va rezolva se va face plangere penala.Este vorba de o posibila infractiune de inselaciune conform Codului penal.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Inselaciune? bogdanscutariu bogdanscutariu Buna ziua. As dori si eu cateva nelamuriri sa clarific. I-am dat o suma de bani unui \'\'om de incredere\'\' sa-mi aduca o masina din Germania, si nu am ... (vezi toată discuția)
Ajutor! ContSters104851 ContSters104851 am o intrebare daca ma puteti ajuta..am un prieten si ma tem pentru el,un amic foarte bun i-a propus sa ridice niste bani prin western union..bani pe care ii ... (vezi toată discuția)
O sa fiu acuzat? ionutz123 ionutz123 Buna ziua. Cum cateva luni, un prieten ma rugat sa`i scot niste sume de bani de la posta, ca el nu poate.... bani fiind de la o prietena care a lucrat in ... (vezi toată discuția)