avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune?

Buna ziua.
As dori si eu cateva nelamuriri sa clarific.
I-am dat o suma de bani unui ''om de incredere'' sa-mi aduca o masina din Germania, si nu am semnat nici un act (dar am un martor). Mi-a adus o masina distrusa, si nu doreste sa-mi dea banii inapoi. De 2 luni ma chinui sa-i recuperez.
Am vreo sansa sa-l actionez in judecata, pentru recuperarea banilor?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:18, 14 Decembrie 2009
Buna ziua. Nu aveti vreun act intocmit nici in urma predarii masinii? Daca este asa...cam greu. Presupun ca vorbiti despre o suma consistenta, asa incat un martor, fara niciun inscris, mi se pare insuficient. Macar daca puteti face dovada faptului ca masina este adusa de acest ,,prieten", s-ar putea prezuma ca sustineti adevarul...
puteti incerca sa faceti o plangere penala pt. savarsirea infractiunii de inselaciune.
putine sanse insa, din moment ce nu ati semnat nici un act , in care sa specificati de ex. ce masina se obliga sa va aduca din germania, in schimbul acelei sume de bani . :(
Va multumesc.#-o
Masina pe ce nume s-a cumparat?
Cum adica este distrusa masina?
Ce suma scrie in actul de vanzare - cumparare al masinii?
Masina este pe numele celui care a cumparat-o, din pacate nu am putut sa-i dau buletinul sa o aduca pe numele meu.
I-am dat o suma de 4500 euro sa-mi aduca o masina fara avenimete rutire, ceea ce nu s-a si intamplat. Mi-a adus un Opel Corsa cu spoilerul spart, portiera botita si zgariata si fara nici o dotare din ceea ce i-am solicitat personal.
In contract scrie o suma cu 900 euro mai mica(3400), motivatia lui la pretul mai mic fiind aceea ca a scris mai putin in contractul de vanzare-cumparare pentru a nu plati niste taxe mai mari.

Alte discuții în legătură

Inselaciune sau abuz de incredere??? Ielciu Anca Ielciu Anca Buna ziua. De cateva luni fratele meu se confrunta cu o situatie de recuperare a unei sume de bani. Acum 4 luni a dat o suma de bani unui prieten care urma ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani dat ca avans cumparare auto Aryadna23 Aryadna23 Buna ziua, Va prezint o problema cu care ma confrunt in ultimele luni. Acum ceva timp am decis sa-mi cumpar o masina second hand. La recomandarea unor ... (vezi toată discuția)
Inselat de un samsar ContSters211200 ContSters211200 acum citeva zile am discutat cu un samsar posibilitatea de a-mi aduce o masina din strainatate, ne-am inteles la pret,la aspectul masinii, marcii si la ... (vezi toată discuția)