avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... o sa fiu acuzat?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

o sa fiu acuzat?

Buna ziua. Cum cateva luni, un prieten ma rugat sa`i scot niste sume de bani de la posta, ca el nu poate.... bani fiind de la o prietena care a lucrat in strainatate... i-am ridicat.
Acum 1 sap a fost politia la mine, bani care i-am scos si i-am dat erau furati.... adica suna lumea si le spune ca primesc un premiu .. daca le da o anumita suma de bani. Am aflat lucrul ascesta de la politie.
Nu am stiut de unde sunt bani aceia, eu pot fi acuzat cu ceva?
Va rog sa imi raspundeti, nu stiu ce ma asteapta, sau ce ar trebui sa fac in situatia asta, peste cateva zile sunt chemat iar la politie.
Va rog sa imi raspuneti. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:32, 23 Februarie 2010
Poti scapa pentru ca esti in eroare de fapt iar aceasta este o cauza care inlatura caracterul penal al faptei.Plus ca mai este si principiul in dubio pro reo (orice neclaritate se interpreteaza in favoarea invinuitului/inculpatului.Eu zic ca ai sanse mari sa nu fii pus sub acuzare.Oricum iti trebuie un probatoriu bine administrat
Multumesc pt rspuns.
problema este ca nu pot dovedi ca nu am stiut despre ce e vorba, ar fi cuvantul meu impotriva cuvantului lui.... el in momentul de fata este inchis, am inteles ca nu are cum sa il acuze de ceva pana cand iese.. nu stiu daca e adevarat....
Parerea mea este sa va angajati avocat.
Cine stie despre ce acuzatie poate fi vorba.Poate sa fie ceva legat de crima organizata si dvs. sa fiti implicat aiurea.
Conteaza foarte mult ce declaratie dati si un avocat poate sa se gandeasca si sa vorbeasca cu politistul sa vada despre ce este vorba mai concret intrucat scoaterea unei sume de bani nu constituie infractiune.
Daca mergeti fara avocat este posibil sa fiti retinut si propus spre arestare preventiva.Daca nu aveti avocat cu dvs., va fi greu sa va vina unul in scurt timp si politia se va grabi cu audierea.
Pe scurt, sunt prea multe probleme care sa le pot expune, dar concluzia este una : sa mergeti cu un avocat care sa va apere cu adevarat si nu doar sa stea acolo...
Daca va retine 24 de ore si sunteti nevinovat trebuie sa faca o plangere impotriva masurii retinerii...
Poate sa fie mult de lucru...

avocat Claudiu Lascoschi
El ar fi principalul martor ,ar mai fi si "prietena" care v-a trimis banii.

Totul tine de probe( daca a trimis banii pe numele dvs. sau pe numele lui si i-ati ridicat dvs., daca prietena va poate "identifica", etc.) Ar fi bine sa consultati un avocat.
Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2010
Silvia Renate Mihai , Avocat
Daca cele relatate de dvs.,sunt veridice,problema pentru dvs este faptul ca trebuie sa dovediti ca nu cunosteati nimic despre provenienta ilicita a banilor.
Consider ca distinsii d-ni avocati care v-au sfatuit, au facut acest lucru cu deosebit profesionalism,astfel ca trebuie sa va ganditi la angajarea unui avocat destoinic care sa va ajute.
In alta ordine de idei,trebuie sa se gaseasca cineva care sa cunoasca ca ati facut doar un serviciu dezinteresat unei persoane care v-a rugat si ca nu cunosteati provenienta banilor

Alte discuții în legătură

Inselaciune sau abuz de incredere??? Ielciu Anca Ielciu Anca Buna ziua. De cateva luni fratele meu se confrunta cu o situatie de recuperare a unei sume de bani. Acum 4 luni a dat o suma de bani unui prieten care urma ... (vezi toată discuția)
Furt auto - intrebari bogdanroxanutza bogdanroxanutza Buna seara, Acum mai bine de un an, un \"prieten\", m-a rugat sa il duc pana la iubita lui, cu masina mea. Dupa ce am ajuns la destinatie, mi-a zis sa il ... (vezi toată discuția)
Citatie la politie in calitate de "faptuitor" Miyako Miyako Am primit o citatie sa ma prezint la politie. Pe foaia ce o am de la politist nu scrie pentru ce sunt chemat la sectie. Pe foaia ce o avea dansu am observat ca ... (vezi toată discuția)