Buna ziua. Cum cateva luni, un prieten ma rugat sa`i scot niste sume de bani de la posta, ca el nu poate.... bani fiind de la o prietena care a lucrat in strainatate... i-am ridicat.
Acum 1 sap a fost politia la mine, bani care i-am scos si i-am dat erau furati.... adica suna lumea si le spune ca primesc un premiu .. daca le da o anumita suma de bani. Am aflat lucrul ascesta de la politie.
Nu am stiut de unde sunt bani aceia, eu pot fi acuzat cu ceva?
Va rog sa imi raspundeti, nu stiu ce ma asteapta, sau ce ar trebui sa fac in situatia asta, peste cateva zile sunt chemat iar la politie.
Va rog sa imi raspuneti. Multumesc anticipat.
nu prea inteleg si nu pot sa cred asa cum nu v-a crede nici judecatorul ca mergeati si ridicati bani fara sa va puneti niste intrebari si spun asta gandindu-ma ca :
1 banii erau pusi pe numele dvs;
2.daca a avut incredere sa mergeti sa ridicati banii inseamna ca erati prieteni foarte buni si v-a si spus de unde vin banii;
3 trebuia sa va dea de gandit faptul ca atunci cand mergeati sa ridicati banii vedeati ca nu sunt de la aceeasi persoana;
4.daca banii erau pusi pe numele dvs inseamna ca i-ati dat datele personale;
5 de ce nu va dat de gandit faptul ca desi la momentul cand s-a intamplat sa se primeasca banii "prietenul"ar fi avut el posibilitatea sa ridice banii pentru ca inca nu era arestat si dvs ati acceptat banuiesc in schimbul unui mic comision.
e greu de dovedit ca nu ati avut cunostinta daca "prietenul " colaboreaza cu organele de ancheta si apune ca ati avut cunostinta de savarsirea faptei cum de altfel e foarte usor ca prietenul sa va scoata din dosar sustinand ca s-a folosit de naivitatea dvs si ca de fapt nu ati avut cunostinta.
mult succes
Noi va credem pe cuvant, dar cei de la judiciar s-ar putea sa nu dea dovada de atat de multa bunavointa. Trebuie sa demonstrati cu probe cele afirmate.
Incadrarea faptei o veti afla de la politie, dar mi-e teama ca este vorba de o inselaciune cu "valente" de "crima organizata"(Legea 39/2003)!
Poate estimarile sunt pesimiste, dar cel mai bine ar fi sa mergeti insotit de un avocat care sa va indrume si sa va asiste in cazul in care se va dispune vreo masura preventiva.
Cu siguranta cauza este complexa iar o aparare pertinenta si eficienta o poate face doar un avocat specializat in drept penal.
Cat despre prietenul dumneavoastra... chiar daca este inchis poate fi acuzat foarte bine; nu il asteapta nimeni sa se elibereze.
Cu cat ati ridicat bani de mai multe ori cu atat exista mai multe indicii de vinovatie, adica o presupunere rezonabila ca ati comis infractiunea.
Daca mai exista si alte mijloce de proba care se pot corobora cu atat situatia devine mai complicata pentru dvs.
Insa exsita si prezumtia de nevinovatie si daca aveti un avocat abil poate strecura un dubiu rezonabil care ,,bate" presupunerea rezonabila.Maiestria avocatului conteaza mult intrucat in caz de dubiu organul judiciar poate ezita in dispunerea unei masuri preventive pentru ca poate exista riscul iminent de a se incalca drepturi si libertati fundamentale ale omului.
Iar daca organul de urmarire penala nu intelege suficient de bine ca exista posibilitatea ca persoana sa fie nevinovata, poate face acest lucru judecatorul care adesea este impartial.
Insa exista si reversul medaliei.Daca exista probe si aveti un avocat care zice si face ce vreti dvs. fara sa analizeze situatia in mod corespunzator reversul va poate arunca dupa gratii.
Alegerea avocatului in astfel de cazuri poate decide soarta persoanei...
Mandat de arestare
ana89
buna seara! prietenul meu este arestat pt o fapta ce nu a comis-o,putand fi probat acest lucru cu probe si martori.....liberarea sub control judiciar i s-a ... (vezi toată discuția)