avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... lmputare cu valoare prea mare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

lmputare cu valoare prea mare

Pe scurt: acum 4 ani am primit un telefon de serviciu. Samsung S3. Compania a cumparat foarte multe telefoane pe punctele deja acumulate pe celelalte abonamente. Si acestea au fost luate cu abonamente... vreo 70 ron / luna. Acum, dupa 4 ani, l-am pierdut. Cum, necum... asta e. Valoarea lui de inventar era 0. Primesc hartie ca datorez 2.100 ron, platibili in 5 zile. :O
Acu' intreb si eu... daca tu ai luat telefonul pe puncte, cu abonament, acum 4 ani, valoare actuala 0, in inventar... de unde au scos suma asta si ce tre'sa fac ? Specific ca un S3 nou! acum costa 600 ron si unul second hand 300 ron. Cum poti sa ceri valoarea de achizitie a unui telefon, dupa 4 ani de folosinta? #-o intensa
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 11:57, 23 Aprilie 2016
Si cine va impiedica sa cumparati un SH si sa il dati inapoi? Poate fi chiar si semidefect. Important este sa fie. L-ati gasit in totpedo unde a stat pierdut!
Nu tine .Orice telefon mobil are IMEI care figureaza si in fisa de inventar . Altfel s-ar schimba telefoane la greu in cadrul firmei.
In contitiile in care un S3 e nou intre 500...800 lei cereti lamuriri cum un telefon de 4 ani valoreaza in opinia lor atat ,mai exact temeiul prin care au determinat aceasta suma .
Factura de achizitie este in arhiva societatii ,arhiva se pastreaza legal 5 ani .
Procedura care folosita de firma nu e legala iar pt a va retine din drepturile salariale e necesara o hotarare judecatoreasca sau acord . Mai sus afost indicat si temeiul legal .
Pun pariu ca nimeni nu a stat sa noteze IMEI-ul nicaieri. Si daca ar fi asa, nu e masina sa o returnezi cu aceasi serie de sasiu si motor. I se cere telefonul. Bineinteles ca il poate returna pe altul. Daca masina se strica nu se poate schimba motorul? Daca telefonul se strica si il repari nu se poate schimba IMEI-ul? La al meu au schimbat placa de baza cand s-a defectat in garantie, deci ...?
Exemplul cu masina nu e concludent .CIV-urile se pastreaza la firma ,ori un telefon nu are CIV . In fisa de inventar exista IMEI - daca se tine o evidenta corecta - pe copia facturii de achizitie exista un IMEI . Valoarea bunurilor achizitionate se deduc din taxe .
valoarea bunului a fost de ... cand a fost achizitionat dar dupa 4 ani de folosinta a ramas aceeasi? Probabil a crescut de cateva ori valoarea de piata .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselat de vodafone romania cosmindaniel12 cosmindaniel12 Buna ziua, In data de 11.09.2014, am fost contactat de angajatii Vodafone Romania. Mi-au propus semnarea unui contract pe 2 ani, pentru un abonament de ... (vezi toată discuția)
Negatie telefon de la vodafone carmenvls carmenvls În data de 15.12.2016 am lăsat telefonul meu Samsung note 4 la garanție, în data de 29.12 service-ul mi-a dat aprobare de înlocuire deoarece nu mai poate ... (vezi toată discuția)
Telefon furat chitoi chitoi am achizitionat un telefon cu abonament de la rcs mi-a fost furat...am anuntat rcs sa opreasca abonamentul am fost la politie sa il declar furat si sa il ... (vezi toată discuția)