avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Sechestru bun mobil
Discuție deschisă în Executare silită

Sechestru bun mobil

Am avut un credit in banca pe care la un moment dat, din lipsa unui loc de munca nu am mai putut sa il achit. Ramasese o restanta ex aprox 9000 euro. Ulterior a fost preluat de o firma de recuperari unde am platit 7000 euro de-a lungul a 3 ani. Am avut o intarziere de plata de 4 luni, din cauza unui deces in familie. Ulterior dosarul meu a ajuns la un executor judecatoresc care mi-a pus poprire pe conturi. In urma unei discutii avute atat cu el cat si cu firma de recuperari, am stabilit sa achit cate 440 ron pe luna, lucru care l-am si facut de trei luni incoace , de la discutia avuta cu ei. Azi ma trezesc cu un plic in posta , proces verbal de sechestru, in care sunt anuntata ca in 5 zile trebuie sa le duc masina, actele si cheile, in conditiile in care si in aceasta luna am platit banii , cei 440 ron.
Am nevoie de un sfat , ce ar trebui sa fac in aceste conditii. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: AnabelleAngel , utilizator 00:44, 21 Aprilie 2016
Au dreptul să execute silit orice bun pe care îl aveți în proprietate. Dacă acel contract are clauze abuzive, i-ați putea da în judecată, atât banca, cât și recuperatorii, ca să recuperați ceva din ce le-ați plătit.
Daca ati fi avut intelegerea scrisa, ati fi putut face contestatie la executare. Mergeti si vb cu cei de la firma de recuperari. Pot face cerere de suspendare a executarii pana le-oti plati.
Va multumesc pentru raspuns
Am discutat , nu vor sa cada la o intelegere. Executorul insa mi-a spus ca nu exista probleme atat cat eu imi voi plati rata pe luna conform intelegerii. Totusi, eu am ramas cu acel proces verbal de sechestru unde scrie ca am 5 zile sa duc masina, actele si cheile. Am incercat, dar normal nu imi dau nimic scris ca atata timp cat platesc nu o sa am surprize neplacute.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma recuperare credite nedelcuc nedelcuc Buna ziua. In urma cu ceva timp am avut un credit la [BANCA], neachitat. Nu mentionez acum motivele. Ideea este ca intre timp am intrat pe ,,mainile'' celor d ... (vezi toată discuția)
Leasing financiar melk1 melk1 Am incheiat un contract de leasing financiar in 2008 pentru un autoturism pe care ulterior am ales sa nu-l mai platesc si sa-l inapoiez firmei.Totul bine si ... (vezi toată discuția)
Firma recuperare, posibilitate sechestru pe apartament cumparat cu credit petryno79 petryno79 Buna ziua, am avut un credit de nevoi personale la o banca pe care nu l-am mai platit de ceva timp,banca a cesionat creditul catre o firma de recuperare vreau ... (vezi toată discuția)