Am avut un credit in banca pe care la un moment dat, din lipsa unui loc de munca nu am mai putut sa il achit. Ramasese o restanta ex aprox 9000 euro. Ulterior a fost preluat de o firma de recuperari unde am platit 7000 euro de-a lungul a 3 ani. Am avut o intarziere de plata de 4 luni, din cauza unui deces in familie. Ulterior dosarul meu a ajuns la un executor judecatoresc care mi-a pus poprire pe conturi. In urma unei discutii avute atat cu el cat si cu firma de recuperari, am stabilit sa achit cate 440 ron pe luna, lucru care l-am si facut de trei luni incoace , de la discutia avuta cu ei. Azi ma trezesc cu un plic in posta , proces verbal de sechestru, in care sunt anuntata ca in 5 zile trebuie sa le duc masina, actele si cheile, in conditiile in care si in aceasta luna am platit banii , cei 440 ron.
Am nevoie de un sfat , ce ar trebui sa fac in aceste conditii. Va multumesc anticipat.
Au dreptul să execute silit orice bun pe care îl aveți în proprietate. Dacă acel contract are clauze abuzive, i-ați putea da în judecată, atât banca, cât și recuperatorii, ca să recuperați ceva din ce le-ați plătit.
Daca ati fi avut intelegerea scrisa, ati fi putut face contestatie la executare. Mergeti si vb cu cei de la firma de recuperari. Pot face cerere de suspendare a executarii pana le-oti plati.
Am discutat , nu vor sa cada la o intelegere. Executorul insa mi-a spus ca nu exista probleme atat cat eu imi voi plati rata pe luna conform intelegerii. Totusi, eu am ramas cu acel proces verbal de sechestru unde scrie ca am 5 zile sa duc masina, actele si cheile. Am incercat, dar normal nu imi dau nimic scris ca atata timp cat platesc nu o sa am surprize neplacute.....
Leasing financiar
melk1
Am incheiat un contract de leasing financiar in 2008 pentru un autoturism pe care ulterior am ales sa nu-l mai platesc si sa-l inapoiez firmei.Totul bine si ... (vezi toată discuția)