avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dupa cat timp poti da o firma in judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Dupa cat timp poti da o firma in judecata

Revin cu o problema pe care am postat-o recent, legat de o clienta care a cazut la mine in magazin, impiedicandu-se de o placa de gresie sparta....incidentul s-a intamplat acum aproximativ doua luni iar persoana respectiva a venit sa-mi spuna ca urmeaza sa ma dea in judecata, avand zice doamna certificat medico-legal cum ca si-a fracturat bazinul, asa ceva. Mentionez ca doamna a plecat pe picioare din magazin la momentul respectiv....Intrebarea mea este daca dupa aproximativ doua luni mai poate sa ma dea in judecata. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:35, 21 Aprilie 2016
Da va poate da in judecata si dupa trecerea unui termen de 2 luni (faceti confunzie cu depunerea unei plangeri penale), in functie de pretentiile concrete si de temeiul de drept se poate incadra in termenul general de prescriptie de 3 ani.
Termenul ptr.formularea unei actiuni in raspundere civila delictuala ptr.repararea unui prejudiciu este de 3 ani, acesta este un termen de prescriptie.
Multumesc pentru raspunsuri desi eu tot nu sunt in clar cu faptul ca daca ma impiedic intr-o locatie si nu este podea uda semnalizata corespunzator sau ceva de genul asta, pur si simplu ca sunt eu ametita si nu ma uit pe unde merg, pot da in judecata cu o asemenea usurinta?
Binenteles ca se poate da in judecata, orice se simte nedraptatit poate apela la instanta. Insa sansele de castig pot fi apreciate doar in concret in functie de temeiul de drept invocat, de probele administrate etc.
Termenul este de 3 ani.
Daca si-a fracturat bazinul sunt sanse destul de mari sa va dea in judecata.

Nu cunosc niciun proces in Romania pe asa ceva dar are sanse dupa parerea mea sa obtina daune.
Insa depinde foarte mult si cum se va judeca.
Este un proces dificil deoarece nu este un proces sablon.

Mc Donald a pierdut un proces in SUA si a platit o suma foarte mare, daca retin eu bine, pentru ca o persoana a alunecat pe pardoseala uda.

In cazul dvs. nu cred ca se va ajunge la o suma de cateva sute de mii de dolari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alunecat in fata unui magazin victor14 victor14 Buna ziua, o persoana a alunecat pe scarile unui magazin dupa ce a fost chemata salvarea, apoi interventie chirurgicala cu implant in picior si recuperare de ... (vezi toată discuția)
Accident cu consecinte deosebit de grave in incinta unui magazin MatacheGrigore MatacheGrigore In urma cu aproape 3 ani,sotia a intrat intr-un magazin si a alunecat pe o portiune cu un lichid vascos din incinta acestuia.Pe camera de luat vederi a ... (vezi toată discuția)
Am alunecat în magazin, iar acum am piciorul în ghips. am foarte mult de pierdut la locul de muncă din cauza asta, credeți că ar trebui să acționez în judecată magazinul? ContSters452633 ContSters452633 Buna seara! Acum cateva zile am cazut in magazin, deoarece afara ploua, iar la intrarea in magazin nu era niciun covor pe care clientii sa se poata sterge. In ... (vezi toată discuția)