avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Impozit microinteprindere 2016
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Impozit microinteprindere 2016

Daca o microinteprindere are 2 salariati cu norma intreaga de 8 ore, din care un salariat este in concediul de crestere copil(nu are venituri-nu am contributii), la ce impozit pe venit ma incadrez:1% pentru 2 salariati sau 2%.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: alinafay_bv , utilizator 12:33, 21 Aprilie 2016
Buna ziua,
Avand in vedere ca unul din cele doua contracte cu norma intreaga este un contract suspendat, acesta nu se ia in considerare la procentul impozitului pe venit, astfel ca societatea va fi supusa cotei de 2 % asupra impozitului pe veniturile din microintreprinderi. daca aveti intrebari suplimentare, nu ezitati sane contactati. Reinvent Consulting
Multumesc de confirmare,
asa ma gandeam si eu caci e impozit 2% deoarece contractul suspendat" nu are contributii", deci automat nu ma incadarm in " beneficiul acordat de lege" pentru microinteprindere, numai ca nu gasisem norma explicita de aplicare , cred ca legiuitorului i-a scapat acest aspect .
O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil ContSters313265 ContSters313265 daca sunt angajata la 4 ore cu contract de munca pe perioada nedeterminata si am 2 ani munciti la acest tip de contract pot beneficia de indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Impozite anuale srl Alex-asu Alex-asu La un SRL fara tva, cu doi angajati, ce impozit se plateste pe luna si pe an (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil mirela_togea mirela_togea Buna ziua! Sunt angajata cu contract de munca norma intreaga la o societate si am obtinut venituri si din activitati independente supuse impozitarii (cu ... (vezi toată discuția)