Am si eu nevoie de cateva sfaturi, informatii, portite sau solutii prin care il pot ajuta pe cumnatul meu (in varsta de de 26 ani si cu un copil de 2 luni acasa, iar pe 12 iunie ar urma nunta si botezul).
Sambata acesta a fost la un club cu inca 2 baieti si alte 2 fete. Ideea e ca dupa mai multe pahare...in jurul ore 4 dimineata s-au luat la altercatie cu alti baieti (cauza fiind niste domnisoare). Problema majora este ca pe fondul probabil a betiei si a injuriilor aruncate intre ambele tabere, cumnatul meu a scos un briceag si a ijunghiat un baiat de 7 ori: 1 in zona abdominala (din ce am inteles ia sectionat muschiul abdominal fiind operat a doua zi de urgenta), iar restul de 6 in zona picioarelor si fese.
Probele sunt camerele video de la club si declarariile a 7 martori.
El a mers a 2 a zi la Politia Capitalai pentru recunoasterea faptei, iar luni procurorul i-a dat mandat de 29 zile.
Scopul nostru este sa ii dea cu suspendare avand in vedere contextul de acasa plus faptul ca este la prima fapta de acest de gen si a fost un baiat linistit, la locul lui.Cum ar putea scapa de executare si care sa fie caile de atac...daca am zis bine.
Credeti ca acordarea unei atentii sporite catre victima ar cantari ceva..ceva...spre exemplu ar putea merge victima la judecata si sa declare ca el ar fi provocat faptuitorul prin injurii si amenintari, iar cumnatul meu vazundu-se in inferioritate numerica (2 contra 5 persoane) si a actionat in legitima aparare.
Nu cred se va lua in calcul legitima aparare, dat fiind ca fapta nu este in proportionalitate cu gravitatea atacului Totusi l-a injunghiat de 7 ori, fapt ce denota ca faptuitorul este o persoana violenta. In general se iau in calcul aceste aspecte si nu sunt in folosul persoanei in cauza. Mai asteptam pareri, dar consider ca trebuie sa se astepte la pedeapsa cu executare.
De asemenea, recomand angajarea unui avocat specializat in astfel de spete - de urgenta.
Briceagul e o unealta personala care in cazul de fata a fost folosita ca arma .
O persoana responsabila nu se duce intr-un club unde se consuma alcool cu arme ,sa se distreze .
Romanii (cei care vorbeau latina) ziceau 'ín vino veritas ' in sensul ca omul putin 'voios' dupa ceva pahare dezvaluie adevarul .
Cat despre comutare ,daca ranile sunt in apropierea organelor vitale/a fost atins un organ vital posibil ca peste cateva zile incadrarea sa se schimbe in lovituri cauzatoare de moarte .
Omorul calificat-lcm
roberto3
Buna ziua! Vreau sa intreb daca loviturile cauzatoare de moarte se considera omor in fapt consumat sau doar lcm. Sunt infractiuni diferite? Va intreb pentru ca ... (vezi toată discuția)