avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna ziua.In urma unui proces de partaj bunuri comune,fratele trebuie sa achite fostei sotii o suma de aprox 20000 ron.fosta lui sotie a cerut executare pe bunuri si venituri.Fratele a sunat executorul si l-a rugat sa accepte in transe.Prima transa a achitat-o(o treime).Intrebarea mea este:poate fosta cumnata sa nu accepte banii pe motiv ca ii vrea pe toti odata?Se poate sa-l execute iar? adica sa i se perceapa iar taxele alea de executare?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:16, 20 Aprilie 2016
Cel care trebuie sa accepte esalonarea este creditorul nu executorul, executorul doar executa cererea creditorului.
Si daca nu accepta esalonarea,ce poate face creditorul?bunuri nu prea sunt iar salariul fratelui e unul minim pe economie.Poate sa-i faca poprire pe salariu?si cat din salariu?
multumesc.
Poate sa-i faca poprire pe salariu sau alte venituri periodice,pana la o treime din venitul lunar net.[Art.729(1)b)NCPC].

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea firmei si a avalistului unui bo refuzat sagitarius-snc sagitarius-snc Buna ziua, Ma puteti lamuri asupra unui lucru, va rog: BO avalizat de administratorul unui SRL dar a fost refuzat la plata astazi si urmeaza sa se treaca ... (vezi toată discuția)
Executare silita Onix77 Onix77 Am primit acasa somatie ..daca nu platesc intreaga suma de 33000 lei la un credit cu buletinul....in 15 zile ..incepe executarea silita.eu sunt angajat si ... (vezi toată discuția)
Poprire la nou angajat gabrielsolon gabrielsolon Buna ziua am CONTACTAT UN CREDIT CETELEM IN 2013 SI NU LA M MAI PUTUT ACHITA CEI DE LA CETELEM MAU DAT IN JUDECATA SI AU CERUT EXECUTARE SILITA ACUM MI A VENIT ... (vezi toată discuția)