parintii ( tata vitreg )mi-au donat un apartament cu uzufruct viager.Deoarece mai am doi frati vitregi a-s vrea sa stiu daca mai au si drepturi la acest apartament
Contractul de donatie poate fi atacat de cei 2(doi) frati vitregi dar dupa moartea parintilor, fiindca prin acest contract le-a fost redusa masa succesorala si ei au dreptul la rezerva succesorala fiind mostenitori rezervatari!B-)
Adica vitreg..nu este tatal dvs. biologic? inteleg ca in schimb este tatal biologic al celorlalti 2 frati? Daca este asa, acestia ar putea ataca actul de donatie atunci cand va avea loc deschiderea succesiunii, intrucat ei sunt mostenitori rezervatari , si vor putea cere desfacerea actelui facut cu incalcarea rezervei lor succesorale
Nu sunt expert, dar cred ca totusi contractul de vanzare -cumparare (cae nu ascunde o donatie) poate sta mult mai bine in picioare, totusi.
Oricine are dreptul de a vinde bunurile lui cui doreste :)
Testament!!!
franz85
situatia este urmatoarea: tatal meu a dobandit prin testament semnat de proprietar dar redactat de catre si in prezenta unui notar, un apartament. Sotia ... (vezi toată discuția)