avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DIURNA EXTERNA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DIURNA EXTERNA

Buna ziua din nou |!! Am fost angajat la o firma de transporturi din Romania ,eu lucrand pentru ei in U.E. . La jumatatea lunii Martie ,am incheiat contractul de munca cu ei , de forma amiabila , eu gasindu-mi un servici mai bine platit si in conditii de munca net mai bune. Plata mi se efectua prin virament bancar. Vorbind cu administratorul firmei acesta mi-a comunicat ca nu-mi va mai plati salariul si diurna pe luna lui Martie , decat daca ma duc la sediul firmei....el stiind ca in momentul de fata lucrez in afara granitelor tarii.Este legal ceea ce face...?? Ce ar trebui sa fac in continuare?? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:04, 20 Aprilie 2016
In c.i.m. cum aveti stipulata plata salariului, cash sau virament bancar ?
Nu este stipulat nimic in acest sens.....dar pana acuma am primit banii prin virament bancar ..
Fiind vorba despre o practica a angajatorului, numai prin instanta puteti obliga pe angajator sa va achite banii prin virament bancar.

Daca partile nu au stabilit, prin acord expres sau tacit, locul unde se va face plata salariului, atunci urmeaza a se aplica dispozitiile Codului civil.

Art. 1494 -Locul plăţii
(1) În lipsa unei stipulaţii contrare ori dacă locul plăţii nu se poate stabili potrivit naturii prestaţiei sau în temeiul contractului, al practicilor statornicite între părţi ori al uzanţelor:

a) obligaţiile băneşti trebuie executate la domiciliul sau, după caz, sediul creditorului de la data plăţii;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare imobil cu plata in rate ! PopescuIon PopescuIon Am cumparat un apartament de la firma unde lucram inainte(acum 5 ani aproximativ) cu plata in rate. Singura obiectie care este trecuta este cea de privilegiul ... (vezi toată discuția)
Te poate obliga patronul sa ridici banii personal? Alexandru tepeneu Alexandru tepeneu Am lucrat la o firma de construcții 2 luni și o săptămână, iar cu 2 săptămâni înainte sa plec am anunțat verbal și prin mail, deși aveam perioada ... (vezi toată discuția)
Acordarea salariului prin casierie, procedură Daliborka Daliborka Buna ziua in cazul acordarii salariul cash si nu pe card? pe langa semnarea fluturasului,angajatul trebuie sa se semneze si o dispozitie de plata? ma gndesc ... (vezi toată discuția)