Buna ziua din nou |!! Am fost angajat la o firma de transporturi din Romania ,eu lucrand pentru ei in U.E. . La jumatatea lunii Martie ,am incheiat contractul de munca cu ei , de forma amiabila , eu gasindu-mi un servici mai bine platit si in conditii de munca net mai bune. Plata mi se efectua prin virament bancar. Vorbind cu administratorul firmei acesta mi-a comunicat ca nu-mi va mai plati salariul si diurna pe luna lui Martie , decat daca ma duc la sediul firmei....el stiind ca in momentul de fata lucrez in afara granitelor tarii.Este legal ceea ce face...?? Ce ar trebui sa fac in continuare?? Va multumesc
Fiind vorba despre o practica a angajatorului, numai prin instanta puteti obliga pe angajator sa va achite banii prin virament bancar.
Daca partile nu au stabilit, prin acord expres sau tacit, locul unde se va face plata salariului, atunci urmeaza a se aplica dispozitiile Codului civil.
Art. 1494 -Locul plăţii
(1) În lipsa unei stipulaţii contrare ori dacă locul plăţii nu se poate stabili potrivit naturii prestaţiei sau în temeiul contractului, al practicilor statornicite între părţi ori al uzanţelor:
a) obligaţiile băneşti trebuie executate la domiciliul sau, după caz, sediul creditorului de la data plăţii;