Buna dimineata stimabili useri ai forumului AvocatNet. Ma adresez voua cu o dilema ce survine stresului provocat de o anumita persoana. Este o situatie putin mai rare, poate chiar unica. In urma cu ceva timp, dorind sa fac un upgrade PC-ului meu, am achizitionat un procesor mai performant. Chiar daca teoretic stiam sa schimb si singur procesorul vechi cu cel nou, stiam in acelasi timp ca implica multa bataie de cap, drept urmare am ales sa apelez pentru asta la cineva. Fiind constient de faptul ca service-urile IT, cam toate in ziua de astazi, mizeaza pe naivitatea si lipsa cunostiintelor in domeniu ale oamenilor care apeleaza la ei pentru probleme cu PC-ul personal, cerand sume exorbitante pentru reparatii sau doar maintenance, m-am decis sa apelez la un "liber profesionist". Asadar am gasit un anunt al unui tip, un tanar care a avut ideea de a face si el un ciubuc in timpul liber, nimic de condamnat. Am fost la el, nu intru in detalii in ce conditii a avut loc schimbarea procesoarelor ( va spun doar ca intr-o boxa inghesuita si jegoasa undeva la granita dintre Salaj si Ferentari ), dupa ce noul procesor era montat am constatat ca desi "mergea", temperatura era una extrem de ridicata, 77 de grade, un procesor ar trebui sa stea undeva la maaaaaaaaaaaaxim 40-45 de grade... pe PC-ul de pe care tastez acum, fara nicio exagerare, procesorul sta la 15-16 grade, in conditiile in care in camera sunt 20-21 de grade. In fine, sa nu ma pierd in detalii. Ideea e ca la scurt timp dupa asta, am inceput sa am probleme cu PC-ul. Prima problema era ca nu puteam sa inchid PC-ul decat din buton, ceea ce nu era normal. Apoi nu a mai mers nici din buton macar si l-am inchis din sursa direct, de 3-4 ori. Tot facand asta, a aparut alta eroare, infinit mai mare, care practic ma impiedica sa folosesc PC-ul ( nu mai ajunge in Windows ) iar eu de 2 zile incerc sa il repar si nu reusesc. A se intelege, nu sunt pe langa cu acest domeniu, ma pricep cat de cat, dar nu vreau sa intru in detalii prea specifice. Am incercat foarte multe solutii si tot nu am reusit. Sunt sanse foarte mari ca una dintre componente sa se fi defectat in urma acelor inchideri bruste, cele mai mari sanse sunt sa se fi defectat hard disk-ul. Hard disk-ul ar avea o valoare de ~ 150 RON la mana a - 2 - a, insa fisierele personale pe care le aveam pe el... au o valoare ce pentru mine nu se poate masura in bani. In momentul de fata, avand in vedere ca eu nu am avut probleme de tip hardware cu acest PC de 6 ani de cand il am, si avand in vedere ca problemele au aparut dupa ce am facut acest upgrade apeland la acest tip, consider ca pur si simplu nu se pricepe indeajuns de bine incat sa aibe un anunt prin care lumea poate apela la el dar risca sa ajunga intr-o astfel de situatie. Eu o sa mai incerc tot ce se mai poate, dar daca pana la urma o componenta s-a defectat, mai ales hard disk-ul... sincer, vreau sa acest tip sa plateasca intr-un fel ! Nu mi se pare efectiv normal sa pui anunt ca te pricepi la ceva, dar de fapt nu te pricepi si ii strici omului un electrocasnic sau ma rog absolut orice bun ar avea el de reparat. Nu am ceva personal cu el, dar consider ca merit sa fiu despagubit. Nu mai zic de faptul ca deja de 2 zile numai cu asta imi bat capul, fiindca acele fisiere personale chiar au o valoare inestimabila pentru mine si nici nu vreau sa concep ce ar insemna sa le pierd definitiv !