avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... refuz acordare garantie componenta calculator
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

refuz acordare garantie componenta calculator

buna ziua ,
am achizitionat in luna octombrie o componenta de calculator ( un hard disk) . Produsul l-am primit sigilat . Nu l-am montat imediat in calculator , ne avand cunostintele necesare , ci de abia peste o luna . In momentul in care am pornit calculatorul , din hard disk a iesit fum .
L-am dus la firma de la care l-am luat pentru acordarea garantiei , dar acestia au refuzat sa primeasca produsul in service , din cauza ca acesta prezinta urme de arsuri pe partea electronica a hardului . In certificatul de garantie este precizat explicit pierderea garantiei in cazul in care produsul prezinta arsuri si impuscaturi , acestea presupunandu-se ca au aparut in urma unor socuri electrice .
In momentul in care am primit produsul nu mi s-a facut proba , deci consider ca produsul era defect inca de la inceput . Trebuia sa mi se faca proba , aceasta fiind o componenta de calculator care nu poate functiona individual ?
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 00:16, 12 Februarie 2007
era o masura de prevedere sa testezi la magazin hardul#-o.....iar daca ti s-a ars, e posibil sa fie de la un soc de curent iar garantia sa nu opereze...oricum, nu cred ca mai poti face ceva amiabil:P, avand in vedere ca nu l-ai testat atunci si ei dau vina pe socul electric....eu de cate ori imi cumpar o componenta pt calculator, o testez in magazin.....si mi -au inlocuit destule...
poti sa ii actionezi in judecata, sa ceri expertiza (pe care o vei plati tu), daca esti sigur ca trebuia sa iti acorde garantia, (eu nu prea ma pricep la tehnologii dintr-astea alien:).....tre sa stii ca daca pierzi vei plati firmei vanzatoare cheltuielile de judecata#-o
sper sa rezolvi amiabil pana la urma.....
pe viitor sa nu pleci din magazin fara sa o probezi. ca sa rezolvi prin proces e complicat. e pierdere de timp si chiar si cu expertize si contraexpertize e dificil de stabilit momentul cand s-a produs defectiunea. adica defect din fabrica sau l-ai stricat tu??? cel mai bine era, dupa o discutie cu ei sa ai si o discutie cu protectia consumatorului. in sensul ca, acel produs iti pune viatza in pericol. adica cum l-ai adus acasa, l-ai bagat in priza si el a luat foc. si sa zicem ca priza ta nu ar prezenta urme de scurtcircuit?!(adica n-ai fi tu de vina si nici priza ta);)
cred ca hardul nu se baga direct in priza;) ......mi mi s-a ars un hard si priza nu prezenta nici o urma de scurtcircuit....sunt sigura ca o expertiza va stabili cauza exacta.....protectia consumatorului te va proteja dupa acelasi timp in care ar fi avut loc procesul#-o#-o, am patit-o io:(
era firma care mi-a vandut hardiskul obligata sa-mi faca proba la el ? cum pot dovedi ca nu mi-au facut ?
ideea e ca nici eu nu prea ma pricep la componente, si stiu ca pentru a instala hard-ul tre sa platesti .
din pacate hardul e luat pe firma si OPC-ul nu prea ma poate ajuta .
pai .. :> daca era sigilat e logic ca nu ti-au facut proba la el . Dar daca era sigilat ... inseamna ca nici ei nu au de unde sa stie ca hdd`ul nu s`a stricat din vina ta . Oricum n-ai ce sa le faci pt. ca acu , ei nu sunt vinovati cu nimic atata timp cat ti l`au dat sigilat .Si mare lucru sa probezi un hdd nu e .. ii bagi 2 cabluri si gata vezi daca functioneaza .

Alte discuții în legătură

Solutionarea garantiei pentru un hard disk(care l-am luat cu 158 lei acum e 430 lei) Mihai Dorohoi Mihai Dorohoi Am trimis la garantie un hard disk luat in vara cand hardurile erau ieftine pot spune,acum datorita inundatiilor,s-au scumpit,aproape triplat preturile. Mi ... (vezi toată discuția)
Negatie de service laptop clardl clardl Buna ziua. Ma dresez duneavoastra cu o nelamurire. Cine detine autoritatea pentru eliberarea negatiei de service? Am obtinut un da de la firma producatoare ... (vezi toată discuția)
Garantie in domeniul it Pamicyee Pamicyee Buna ziua, in legatura cu o reclamatie la OPC... Detin o firma de calculatoare, si in legatura cu un component de calculator am fost ca si firma reclamata la ... (vezi toată discuția)