avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... refuz acordare garantie componenta calculator
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

refuz acordare garantie componenta calculator

buna ziua ,
am achizitionat in luna octombrie o componenta de calculator ( un hard disk) . Produsul l-am primit sigilat . Nu l-am montat imediat in calculator , ne avand cunostintele necesare , ci de abia peste o luna . In momentul in care am pornit calculatorul , din hard disk a iesit fum .
L-am dus la firma de la care l-am luat pentru acordarea garantiei , dar acestia au refuzat sa primeasca produsul in service , din cauza ca acesta prezinta urme de arsuri pe partea electronica a hardului . In certificatul de garantie este precizat explicit pierderea garantiei in cazul in care produsul prezinta arsuri si impuscaturi , acestea presupunandu-se ca au aparut in urma unor socuri electrice .
In momentul in care am primit produsul nu mi s-a facut proba , deci consider ca produsul era defect inca de la inceput . Trebuia sa mi se faca proba , aceasta fiind o componenta de calculator care nu poate functiona individual ?
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 00:16, 12 Februarie 2007
O varianta ar fi sa-i chemi in judecata in garantie pentru viciile ascunse ale lucrului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutionarea garantiei pentru un hard disk(care l-am luat cu 158 lei acum e 430 lei) Mihai Dorohoi Mihai Dorohoi Am trimis la garantie un hard disk luat in vara cand hardurile erau ieftine pot spune,acum datorita inundatiilor,s-au scumpit,aproape triplat preturile. Mi ... (vezi toată discuția)
Negatie de service laptop clardl clardl Buna ziua. Ma dresez duneavoastra cu o nelamurire. Cine detine autoritatea pentru eliberarea negatiei de service? Am obtinut un da de la firma producatoare ... (vezi toată discuția)
Garantie in domeniul it Pamicyee Pamicyee Buna ziua, in legatura cu o reclamatie la OPC... Detin o firma de calculatoare, si in legatura cu un component de calculator am fost ca si firma reclamata la ... (vezi toată discuția)