avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala la parchet sau actiune in civil - ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala la parchet sau actiune in civil - distrugere gard

A intrat cu masina in gardul meu,iar acum nu vrea sa cada la o intelegere amiabila.Ar trebui sa fac plangere la parchet si sa il dau in judecata?Cat poate dura o judecata ca aceasta?Se merita sa ma judec?Si mai important cat poate costa?#-o#-o#-o
Ultima modificare: Joi, 21 Aprilie 2016
Eduard_C, utilizator
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 22:32, 22 Aprilie 2016
A intrat cu intentie?
Il puteti da in judecata pe principiul raspunderii civile delictuale, costurile procesului(taxa judiciara timbru+onorariu avocat) sunt in functie de valoarea prejudiciului produs.
O judecata civila va poate ajuta patrimonial.

O plângere penala ar reprezenta o complicație după părerea mea dacă nu a vrut sa intre în gard cu intenție.
Nu a fost intentionat.Din cauza vitezei excesive nu a putut face curba si a intrat fix in gardul meu retezand 5 stalpi,iar la final a ramas si cu permis...Isi schimba declaratiile din ora in ora, ba imi da bani,ba materiale si nu imi da nimic...Nu stiu ce sa fac nu prea am treaba cu acest domeniu,dar cred ca voi face o plangere la parchet pentru ca asa mi-a recomandat mai multa lume...
Ultima modificare: Joi, 21 Aprilie 2016
Eduard_C, utilizator
Plangere la parchet puteti face dar, nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de distrugere prevazute de art.253 daca fapta nu a fost cu intentie, veti obtine de organul de urmarire penala NUP(neinceperea urmaririi penale), in opinia mea, singura cale ramane cea civila, raspunderea civila delictuala.

Alte discuții în legătură

Va rog ajutati-ma tania63 tania63 in urma unui accident de circulatie masina mea a fost avariata iar ancheta este inca la biroul de cercetari penale , dupa 9 luni (persoana care se ocupa de ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu un cal costel5 costel5 Cazul in care, stationezi in masina, vine un cal in fuga, haotic, scapat de stapan, iti distruge masina, poate fi incadrata la fapta penala? Politia zice ca e ... (vezi toată discuția)
Accident de masina unmilllion unmilllion Salutare!Am o problema si daca ati trecut printr-o astel de problema va rog sa dati un reply/sfat.Am intrat cu masina intr-un gard al unui depozit/teren cu ... (vezi toată discuția)