avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Paternitate

Buna,fratele meu a fost in Germania si dupa o perioada s-a intors si a fost anuntat ca va fi tatic.
El nu recunoaste copilul, e posibil ca statul sa-i impuna sa achite pensia alimentara ?
Ea are 3 copii si al 4-lea spune ca e al lui .
Ultima modificare: Vineri, 22 Aprilie 2016
gi-jane2, moderator
daca doamna in cauza il va actiona in instanta, as recomanda sa se prezinte la termenele de judecata, pentru a se apara.
oricum dansa va suporta cheltuielile cu judecata . dar daca in urma testului ADN va rezulta ca dansul este tatal copilului, ar putea fi obligat sa restituie reclamentei cheltuielile procesuale .

mai precis, as recomanda sa ceara o consultatie unui avocat din Germania. fiecare stat are alta legislatie.
Chiar daca ei nu sunt inscris el na recunoscut copilul cum e posibil instanta sai ceara sa se prezinte la o persoana necunoscuta care nu se afla la ei in tara lor la moment.De ce trebuie sa suporte cheltuieli barbatul pe drum s.a
Si daca el nu doreste sa se prezinte ca nu vrea care pot fi consecintele
Ultima modificare: Vineri, 22 Aprilie 2016
gi-jane2, moderator
Sincer, nu va ajuta sa repetati intrebarile.
Nu il obliga nimeni sa se prezinte , asta nu inseamna ca doamna nu poate castiga procesul in lipsa si instanta sa il oblige pe frate si la pensie si la cheltuieli de judecata.
BobocAlina a scris:

Dar dupa parerea DVS poate sal impuna sa se prezinte in germania daca el nu vrea ca nu recunoaste opilul.

Nu ii impune nimeni sa mearga in Germania la proces.
Se va judeca in lipsa daca nu se prezinta dar este posibil sa piarda procesul si sa devina tatic.
Si daca se afla in Romania se poate apara trimitand cerere in aparare in limba germana astfel incat sa isi expuna punctul de vedere.
Dupa ce va fi citat este indicat sa se apere deoarece in caz contrar tatic va ramane daca se va hotara judecatoreste asa.
Daca a avut o relatie intima cu acea persoana si este posibil sa fi devenit tata ca urmare a acelei relatii, statul, oricare stat civilizat, apara copilul si mama... sunt reguli generale! Tocmai procesul este garantia apararii si stabilirii paternitatii pentru ca nu a recunoscut copilul de buna-voie! De aceea poate fi obligat sa se prezinte! E in interesul lui sa isi faca aparari...intr-un eventual proces! Absenta nu da bine in fata unui judecator...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine ma poate ajuta- cheltuieli judecata luise luise buna am o nelamurire daca mama copilului contesteaza recunoasterea paternitati in instanta( adica ca nu sint eu tatal copilului ) cine va plati testul adn si ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata pensie alimentara mdc12ax mdc12ax Sunt intr-o dilema acum ceva timp am aflat ca am un copil... caz in care sub presiune l-am recunoscut. Am facut un act notaial prin care ma obligam sa ii ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate omatcons omatcons Am un copil care are 21 de ani. Baiatul a avut o relatie in urma cu circa un an dupa care relatia lor s/a racit. In urma cu o luna am primit un SMS de la ... (vezi toată discuția)