avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... schimbare cenzor din Asociatie de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

schimbare cenzor din Asociatie de locatari

Buna seara,
va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedeze un cenzor care este sustinut de locatari sa ramana in functie intr-o As.de locatari daca Adiminstratorul nu doreste sa mai lucreze cu acesta ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:22, 22 Aprilie 2016
Cenzorul este ales de locatari, iar administratorul trebuie sa colaboreze cu el.
In schimb, locatarii, prin comitetul executiv pot renunta la administrator, acesta fiind angajat.
Este o situatie delicata din mai multe puncte de vedere
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de locatari/proprietari
Cenzorul asociatiei este numit de catre adunarea generala,sau daca este extern de catre comitetul executiv
Trebuie atent analizat motivul pentru care
Adiminstratorul nu doreste sa mai lucreze cu acesta

Administratorul de imobil nu lucreaza cu cenzorul fiecare exercita reponsabilitati distincte
Mai mult ,cenzorul detine autoritatea si competenta profesionala sa verifice lunar si sa vizeze pentru legalitate documentele asociatiei ,listele lunare de intretinere
In conditiile in care cenzorul exercita cu respect si cu buna credinta responsabilitatile asumate,
respecta si aplica dispozitiile in vigoare,reticenta administratorului de imobil nu poate fi interpretata decat ca fiind datorata unei activitati defectoase fata de care cenzorul fie a constatat deficiente/incalcari ale dispozitiilor in vigoare ,fie nu exista din partea administratorului calitatile minim necesare pentru o colaborare in limite profesionale decente
Reprezentantul legal al asociatiei si membrii comitetului executiv se pot implica pentru a analiza motivele refuzului administratorului de a conlucra cu cenzorul
o solutie de compromis: administratorul da documentele comitetului.
Apoi, comitetul da actele cenzorului.
Simplu.
Osanca a scris:
...va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedeze un cenzor care este sustinut de locatari sa ramana in functie intr-o As.de locatari daca Adiminstratorul nu doreste sa mai lucreze cu acesta ?

Fiti un pic mai clar.
Daca cenzorul este ales dintre membrii asociatiei, acesta trebuie sa-si indeplineasca misiunea, sa verifice legalitatea activitatii (acte contabile, decizii, plati, incasari, contracte...), a activitatii administratorului, contabilului, casierului, presedintelui, comitetului...
Daca administratorul nu vrea sa colaboreze cu acest cenzor, e problema lui si poate oricand sa inceteze activitatea in acea asociatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabil si cenzor in asociatia de proprietari oret20 oret20 Buna ziua, am si eu o intrebare. De curand in asociatia noastra de proprietari a intervenit o schimbare prin plecarea cenzorului nostru. Am angajat o ... (vezi toată discuția)
Răspunde președintele asociației pentru nechemarea în judecată a unui restanțier căruia penalizările i s-au prescris? Nelu_49@yahoo.com Nelu_49@yahoo.com Ne confruntam cu o situatie in care un vecin a avut restante mari la intretinere , acesta acumuland suma de 5700 lei penalizari . Cu debitul intretinerii este ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari gheorgheistrate gheorgheistrate Cenzorul isi da demisia din as prop. ( cenzor intern din bloc ) ce poate face com.ex.si presedimtele? 1 angajeaza un alt cenzor extern .( chiar daca nu au ... (vezi toată discuția)