avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apel impotriva hotararii de plata pensie alimentara
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Apel impotriva hotararii de plata pensie alimentara

Buna ziua,

In data de 13.04 a fost pronuntata sentinta in favoarea reclamantei cu drept de apel 30 zile de la comunicare, pana acum nu mi-a fost comunicat nimic prin posta,am fost astazi la arhiva , am facut cerere de consultare dosar si copie dupa hotarare si mi s-a spus ca trebuie sa mai astept pana pe 13 mai ca sa coboare dosarul si abia atunci ma poate ajuta.
Daca trece acest termen de 30 zile si cmunicarea nu ajunge la mine din varii motive, se mai poate face apel?
Pot face apel si fara avea hotararea comunicata?
Cum pot intra in posesia hotararii fara a astepta pana la 13 mai?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Lăzăruţiu Lucian , Avocat 11:30, 22 Aprilie 2016
Instanta are termen 30 pentru a redacta hotararea, de aceea vi s-a spus 13.05. Termenul de apel este de 30 de zile de la comunicarea hotararii.
Puteti face apel si inaintea comunicarii, dar nu puteti motiva apelul, necunoscand motivele pentru care instanta a admis actiunea reclamantei.
Nu puteti intra in posesia sentintei, pentru ca ea nu exista, nefiind redactata inca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cat timp iese hotararea de divort? mihasava35 mihasava35 Buna seara. In 26 mai 2016 sa pronuntat divortul. Fostul sot nu a contestat hotararea in cele 30 de zile in care o putea face. Intrebarea mea este,in cat ... (vezi toată discuția)
In cat timp se face pronuntarea actului dupa un proces? daniela andor daniela andor buna!am avut un proces cu custodia copilului,am castigat procesul si vreau sa ma ajutati sa imi spuneti in cat timp dupa incheierea procesului voi primi ... (vezi toată discuția)
Termenul de redactare si de comunicare a sentintei de divort Georgian2all Georgian2all Un var de-al meu a divortat in martie ... termen la care judecatoarea a lasat dosarul in pronuntare. Din ce am auzit, termenul ar fi de 30 zile, timp in care ... (vezi toată discuția)