avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Anulare din oficiu a codului de inreg in scop de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Anulare din oficiu a codului de inreg in scop de TVA

Buna ziua,

Va supun atentiei o speta.S-a achizitionat o SRL in anul 2013.Societatea respectiva nu a avut activitate pana la acel moment.
In 2013 a inceput activitatea -firma fiind neplatitoare de TVA.
Acum a aflat ca in 2010, cand s-a infiintat societatea, au declarat-o platitoare de TVA si pentru ca nu a avut activitate si a depus decl pe zero ,in 2012,i-a fost anulat din oficiu codul de TVA.
Cei de la Finante sustin ca ,pe perioada desfasurarii activitati(2014-ian 2015) societatea,desi neplatitoare de tva ,trebuia sa colecteze TVA la vanzarile din acea perioada.
Ma puteti ajuta cu o parere?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Themis7 , utilizator 18:22, 20 Iunie 2016
Anaf are perfecta dreptate.Atunci cand ati devenit asociat in SRL prin cesionarea partilor sociale de la fostul asociat, datoria d-voastra era sa verificati societatea la Anaf, pe site-ul acestora si nu ati fi fost pus in aceasta situatie neplacuta. E tardiv, din pacate. Sunteti nevoit sa depuneti declaratia 311 pentru perioada desfasurarii activitatii si sa colectati TVA-ul pentru veniturile realizate in aceasta perioada.Va recomand sa o faceti cat mai repede. Debitele restante genereaza dobanzi si penalitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platitor sau neplatitor de tva ContSters370491 ContSters370491 Buna ziua, sunt administratorul unei societati comerciale, iar de curand am primit o instiintare de la ANAF, cu care am fost la ei si mi-au spus ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Tva societate inactiva Vasile Gina Vasile Gina Buna ziua, Am o societate care a fost declarata inactiva. Cum inregistrez in contabilitate TVA -dedus si cel colectat. Le inchid pe ambele prin 4423? Am ... (vezi toată discuția)
Tva anulat din oficiu sandaluta sandaluta Daca in noiembrie 2013 s-a anulat din oficiu TVA societatea este obligata sa o colecteze mai departe? SC are activiate. Mentionez ca in dec 2013 nu am mai ... (vezi toată discuția)