avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... leasing
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

leasing

am o intrebare, daca imi iau o masina din strainatate in leasing, (precizez ca lucrez in strainatate cu acte in regula si mi se pare mult mai ieftin sa o iar direct de acolo decat sa o cumpar din romania), pot sa o inmatriculez in romania?
Cel mai recent răspuns: Cromatic , utilizator 17:51, 11 August 2009
Nu.Masina este proprietatea societatii de leasing si se inmatriculeaza in statul in care activeaza aceasta firma.Pentru deplasarea in alt stat decat cel in care a fost inmatriculata masina trebuie aprobari speciale de la societatea de leasing.
Juridic vorbind, masina in leasing echivaleaza cu o masina inchiriata, diferenta este ca la terminarea contractului aceasta trece in proprietatea clientului iar in caz contrar firma de leasing este obligata sa restituie valoarea reziduala.
Ultima modificare: Marți, 11 August 2009
Cromatic, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna totala in cazul autoturismului aflat in leasing LUCk33ro LUCk33ro Ce suma are dreptul sa isi opreasca firma de Leasing de la soc. de asigurari? Ce suma revine utilizatorului? (vezi toată discuția)
Taxa de prima inmatriculare sau timbru de mediu uvision uvision Vă rog să-mi transmiteți părerea dumneavoastră pentru cazul meu, caz în care am achizitionat un autovehicul de la societatea X daca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Contract de leasing magdalenapaun magdalenapaun societatea a derulat mai multe contracte de leasing pentru mai multe vehicule de-a lungul anilor. majoritatea au fost incheiate si s-a achitat si valoarea ... (vezi toată discuția)