avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... sediu social firma chirias pe apartament. vanzare ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

sediu social firma chirias pe apartament. vanzare imposibila ?

buna ziua.

detin un apartament pe care de-a lungul timpului l-am inchiriat. cu contract inregistrat la fisc. Unul dintre chirasi si-a trecut sediul social la adresa apartamentului dar cand a plecat nu mi-a spus acest lucru.
acum eu vreau sa vand apartamentul dar se pare ca atata timp cat exista acest sediu social nu pot vinde.
nu stiu cum sa dau de chirias dar am cautat firma si am vazut ca este in lichidare.
cum procedez in aceasta situatie ? imi iau un avocat si ii dau in judecata ? ma ufirma s-a mutat ? anaf ar trebui sa stie pentru ca intre timp am incheiat respectivul contract de inchiriere.
atata vreme cat sediul social respectiv nu-mi apartine de ce nu pot vinde?

multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: luizaioana_luizaioana , utilizator 20:26, 12 Mai 2016
pai vindeti cu tot cu firma...
luizaioana_luizaioana a scris:

.... acum eu vreau sa vand apartamentul dar se pare ca atata timp cat exista acest sediu social nu pot vinde.

Cum ati aflat? V-a spus notarul?

luizaioana_luizaioana a scris:
Unul dintre chirasi si-a trecut sediul social la adresa apartamentului dar cand a plecat nu mi-a spus acest lucru.

Nu este posibil ca un chirias sa-si stabileasca sediul social in apartamentul dumneavoastra fara acordul dumneavoastra. Mie nu mi-a permis sa stabilesc sediul social in apartament fara acordul sotiei dar sa-si stabileasca sediul cineva din afara familiei!#-o
acum eu vreau sa vand apartamentul dar se pare ca atata timp cat exista acest sediu social nu pot vinde.

Cred ca va inselati. Daca nu stiti, nu ati stiut de acel sediu social..., acum de ce ar trebui sa stiti acest lucru!? Eu am cumparat un apartament (in familie) , vanzatorul a prezentat notarului actele de proprietate, notarul a verificat la OCPI..., am devenit proprietar cu intabulare cu tot tabietul.. iar dupa cateva saptamani am primit corespondenta pe adresa apartamentului pentru o firma care avea sediul social acolo. Atunci am aflat ca era un sediu social in acel apartament, am verificat pe net si am gasit firma s.a.m.d. Am luat legatura cu fostul proprietar dupa cateva luni dar corespondenta a continuat inca vreun an. Probabil ca si-o fi mutat apoi firma ca nu am mai primit nimic dupa un an pe aceasta adresa.

povestea e mai complicata pentru ca am un cumparator interesat dar el nu este cetatean roman si discut cu o avocata, imputernicita lui. mane
avocata m-a pus sa scot evaluare seismica pe apartament-de parca daca s-ar darama blocul apartamentul meu ramane intreg (blocul nu este evaluat seismic).
acum a aparut si chestia asta cu sediul firmei foste chirias si avocata este cea care sustine ca vanzarea nu se poate face daca exista acest sediu de firma.
cum au facut sa aiba sediul acolo...nu stiu sincer. noi nu le-am dat nici o semnatura-cel putin nu ne amintim de asa ceva...
deci sa inteleg ca putem totusi vinde fara nici o problema?
multumesc
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2016
luizaioana_luizaioana, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face daca adresa mea este folosita de fostul proprietar ca sediu social de firma? noidoi noidoi Buna ziua. Ce pot face daca am aflat ca adresa apartamentului meu, pe care l-am cumparat acum 8 ani, este folosita de fostul proprietar ca sediu social al ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament inregistrat ca sediu firma halesday halesday Buna. Firma mea are inregistrat ca si sediu apartamentul meu. Vreau sa vand acest apartament ca sa pot cumpara altul (sa schimb cu mai mare). Ca si ... (vezi toată discuția)
Cum radiez sediul social al unui srl? Mirabilis Mirabilis Buna ziua! Am cumparat in urma cu un an un apartament ce figura ca sediu social al unei firme in care fostii proprietari erau asociati. Acestia s-au retras ... (vezi toată discuția)