avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce pot face daca adresa mea este folosita de fostul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce pot face daca adresa mea este folosita de fostul proprietar ca sediu social de firma?

Buna ziua. Ce pot face daca am aflat ca adresa apartamentului meu, pe care l-am cumparat acum 8 ani, este folosita de fostul proprietar ca sediu social al firmei lui? Am aflat astazi, intamplator, ca fostul proprietar avea, in momentul vanzarii apartamentului, o firma cu sediul social pe aceasta adresa. Nu ne-a spus acest lucru la vanzare, ba mai mult, avem act la notar in care el declara pe propria raspundere, printre altele, ca adresa apartamentului nu este sediul vreunei firme, pfa etc... Culmea este ca de atata timp nici macar nu a schimbat adresa acestei firme, care, se pare, functioneaza si acum. Ce putem face in aceasta situatie? Evident, nu vrem ca adresa apartamentului sa fie folosita de nimeni. Ma puteti ajuta cu un raspuns? Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 3 Martie 2023
noidoi, utilizator
Cel mai recent răspuns: noidoi , utilizator 08:28, 6 Martie 2023
Bună ziua,

În opt ani ați fi primit corespondență dacă nu îl schimba. De ce sunteți sigur că n-a făcut-o?
Buna ziua. Tocmai am primit o scrisoare pt acea firma. Deci, nu a schimbat adresa. Asa am aflat, am cautat firma pe internet si are ca sediu social adresa noastra. Am vrea sa stim ce putem face...

Manuela Rășină a scris:

Bună ziua,

În opt ani ați fi primit corespondență dacă nu îl schimba. De ce sunteți sigur că n-a făcut-o?

De la cine e plicul? Poate e vb de o relatie comerciala mai veche.
Faceti o adresa la registrul comerțului
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va deranjează și nu va prejudiciază cu absut nimic.Teotetic puteți face o adresa către ORC în care sa precizați situațieq puteți solicita contra cost o cerere de informații pt a vedea când ar expira sediul social ,daca firma mai e activa,date de identificare etc.Din punctul.meu de vedere efortul și cheltuiala nu se merita,ar trebui apoi notificata firma..Puteți discuta cu un av care se ocupa cu activități la Reg Com pt a vedea dacă se poate face ceva ..
Buna dimineata. Ma deranjeaza ca apartamentul meu este sediul unei firme necunoscute si ca fostul proprietar a dat dovada de reavointa si a facut fals in acte atunci cand a declarat ca apartamentul nu este sediu de firma (noi ne-am uitat acum pe acte si am vazut aceasta declaratie, atunci nu ne-am uitat pt ca nu ne-am gandit la asta). Cred ca pe oricine ar deranja, niciodata nu se stie ce se poate intampla. Citeam pe net si ca un apartament care este sediu unei firme are alt statut fiscal, e drept ca nu am avut probleme pana acum. Asa cum spuneam, firma apare activa atunci cand o caut pe net. Iar partea cu expirarea sediului social nu cred ca se aplica, avand in vedere ca firma a fost infiintata in 2009 (asa am gasit pe net) si inca e activa... Deci, ma gandesc sa procedez cum mi-ati spus, sa fac o adresa catre ORC. Multumesc mult pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu firma amalyca amalyca Buna seara Am si eu o problema, in sensul ca acum 6 ani am cumparat o garsoniera si pe acea adresa era facuta o firma, care este si la ora actuala. Nu este ... (vezi toată discuția)
Sediu expirat si mai ales nelegitim Lucican2010 Lucican2010 Buna ziua, In 2010 am cumparat un apt. in care, am aflat mai tarziu, era inregistrat un srl. Intrucat nici pana astazi acest srl nu si-a modificat sediul ... (vezi toată discuția)
Contractul de inchiriere poate inlocui declaratia de acord? alina240 alina240 Bunaziua, In calitate de proprietar al unui imobil mi-am dat acordul pentru ca o firma sa isi stabileasca sediul social la adresa mea. Acum as dori sa imi ... (vezi toată discuția)