avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptate sau nedreptate la adresa unui lucrator din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptate sau nedreptate la adresa unui lucrator din sectorul privat?

Buna ziua,
Citez o nelamurire in legatura cu serviciul si programul de munca in perioada sarbatorilor pascale, a unei cunostinte...

"Buna ziua. Lucrez la o firma de pariuri doua zile lucrate cu doua libere si as vrea sa va intreb daca e corect sa ma puna sa vin pe 2 mai la munca pentru faptul ca 1 mai este zi libera ? Tura mea ar trebui sa fie 30 aprilie si 1 mai.Pentru ca avem inchis pe 1, ma obliga sa vin pe 2 mai pentru ca "asa e programul" . Precizez ca tura de pe 2 nu mi o plateste pentru ca, dupa spusese lor, intra in turele pentru salariul minim. Eu le am spus ca nu o sa ma prezint la munca pe 2 pentru ca nu e tura mea si ei m au amenintat ca-mi desfac contractul de munca pentru indisciplinare. E corect cum procedeaza ei ? Ar trebui sa respect programul ?"

Ce parere aveti dumneavoastra??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:37, 23 Aprilie 2016
Daca, in mod corect , tura dvs nu ar pica in data de 2 mai , atunci nu ar trebui sa veniti la munca.

In mod normal, trebuie respectat programul de lucru.

Desfacerea disciplinara a c.i.m. nu se poate face decat dupa efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedierea unui angajat pentru refuzul de a se prezenta la locul de munca, posbil? AdrianaO AdrianaO Buna seara, Vreau sa concediez o angajata pentru ca aceasta refuza categoric sa se prezinte la locul de munca in zilele de 31 Decembrie 2012 si urmatoarea zi ... (vezi toată discuția)
Despre preaviz Carmenstratone Carmenstratone Dacă îmi depun demisia joi pe 5.04 2018 sau încetarea c.i.m., compania ma poate obligă să vin vineri la serviciu , zi care este declarată liber.Mentionez ... (vezi toată discuția)
Sarbatori legale la ture 12/24 si 12/48 anymaryh anymaryh Buna dimineata! Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati: salariati care lucreaza in ture 12/24 si 12/48, pe 1 si 2 dec firma nu lucreaza 1. ... (vezi toată discuția)