avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbarea adresei de domiciliu dupa actiunea de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbarea adresei de domiciliu dupa actiunea de succesiune

Dupa decesul mamei a urmat actiunea de succesiune pe cale judecatoreasca, succesori fiind eu si fratele meu.
S-a facut pronuntarea in sensul de cota 1/2 si 1/2, fratele renuntand la mostenire, eu urmand a-i plati sulta.
Mai exista un termen in luna septembrie doar in privinta platii sultei si as dori prelungirea termenului.
Am fost la circa de politie pe raza careia se afla apartamentul supus succesiunii pentru preschimbarea CI (termen expirat) pentru eliberarea unei noi CI cu adresa la noul domiciliu.
Mi s-a raspuns ca nu se poate acest lucru deoarece sentinta trebuie sa poarte mentiunea "definitiv si irevocabil".
Acum eu intreb : din moment ce instanta s-a pronuntat asupra drepturilor de mostenire, eu domiciliand, in fapt, la adresa cuprinsa in actul de succesiune, ramanand deschisa numai plata sultei (pentru care exista un termen) de ce nu se poate preschimba CI ?!
Chiar daca mi s-ar elibera CI provizorie (pt. cat timp ?!) cu aceasta ma pot angaja, pot obtine cazierul, pot incheia un act notarial de vanzare-cumparare (in vederea vanzarii apartamentului cu pricina si impartirea sultelor) ?!
Si uite asa am intrat intr-un cerc inchis, nici macar o spirala !
Cel mai recent răspuns: danadi_53 , utilizator 01:24, 12 August 2009
Sulta reprezinta sarcina si probabil este inscrisa in PIII a Cartii Funciare. Pana nu achitati sulta, nu puteti vinde imobilul.
Nu inteleg ce fel de termen a fost stabilit in septembrie. De catre cine a fost stabilit termenul? Oricum, inteleg ca hotararea nu este definitiva. Poate nu s-a dat decat incheiere de admitere in principiu a cererii. Fiti putin mai explicita cu privire la acel termen, ca sa va putem raspunde pe masura.
"Se admite cererea deschidere a succesiunii. Se constata calitatea de mostenitori, in calitate de fii, cu o cota de 1/2 fiecare din masa succesorala.
In baza art. 673 alin.2 C.p.c va stabili ca vanzarea bunului sa aiba loc prin buna invoiala, avand ca termen 23 septembrie, urmand ca la implinirea termenului partile sa prezinte instantei dovada vanzarii.
Totodata, va atrage atentia partilor ca in cazul in care vanzarea nu se va realiza prin buna-invoiala pana la termenul fixat, instanta va dispune ca vanzarea bunului sa fie efectuata de executorul judecatoresc, potrivit art.673, alin.3 C.p.c. "
Am citat din ceea ce am primit si se pare ca este incheierea de admitere in principiu.
Desi nu m-am declarat de acord cu vanzarea, precizand doar ca nu sunt in posibilitatea de a achita sulta imediat, in redactarea incheierii se mentioneaza ca am fost de acord cu vanzarea bunului ! :O
In plus, din moment ce actiunea de succesiune nu este incheiata (definitiva) cum se poate vinde bunul, care ar fi actul legal ce ar sta la baza vanzarii ?! :-/. Practic a fost doar o incheiere de sedinta si nu o hotarare cu atribuirea de drept mostenitor!
Si acum reiau si intrebarea initiala : Avand CI expirata, neputand obtine preschimbarea, cu o CI provizorie se pot incheia tranzactii legale ?! Din cate stiu, nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tranzactie titan titan Buna ziua, In urma iesirii din indiviziune,instanta mi-a acordat dreptul, de a ma ocupa de vinderea apartamentului lasat mostenire,in urma decesului ... (vezi toată discuția)
Cum se va imparti averea bunicilor? ANAMARIA0702 ANAMARIA0702 Buna ziua!Am nevoie de un sfat cu privire la mostenirea bunicilor mei.Situatie sta cam asa:Bunicul meu a decedat in urma cu 4 ani dar dupa moartea lui tatal ... (vezi toată discuția)
Partaj adriana istrate adriana istrate Sunt divortata. Detin cu fostul sot un imobil cumparat in cote 1/2 fiecare inainte de a fi casatoriti. Ulterior ne-am casatorit. Vrem sa iesim din ... (vezi toată discuția)