avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu planseul casei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu planseul casei

Buna, as dori sa sa rog sa imi dati un raspuns la urmatoarea intrebare:
Locuinta mea este o adaugire de o casa cu 4 apartamente (2 la parte 2 la etajul 1), deasupra mea e cerul, sub locuinta mea este pamantul, sunt prorietar intabulat al acestei locuinte, mentionez ca avem o camera, un hol si baie, doar atat, vecinii de la etaj se plimba pe planseul casei mele datorita faptului ca inainte sa cumpar eu aceasta locuinta cineva a facut o usa ilegala care se deschide intr-o parte a plenseului meu. Noi dorim sa mansardam planseul pt ca nu avem acoperis si apa se infiltreaza tot timpul, reparatii doar noi am facut pe planseu, dar degeaba incerc sa le explic vecinilor ca ei nu vor nici cum sa inteleaga sa nu se mai plimbe si sa nu mai intinda haine pe planseul meu, mentionez si faptul ca am incercat de multe ori cu vorba buna dar ei nu vor nicucum sa inteleaga. Noi am obtinut certificat de urbanism pt constructie in care speciffia clar ca planseul este proprietatea noastra, le-am aratat actele si tot la fel e situatia. Acum mai sunt cateva acte care trebuie depuse in curand la primarie pt a obtine autorizatia de constructie. Spuneti-mi va rog ce pot face pana cand obtin autorizatia ca sa opresc accesul pe planseul casei mele. Mai mentionez ca o familie este chiriasa de primarie si cealalta este platitoare de rate la primarie nici unul din ei nu sunt proprietari intabulati. De reparat nici vorba sa repare, iar noi deja suntem foarte deranjati atat ziua cat si noaptea de umbletele lor, desi intrarea principala este prin casa scarii, iar pe aceasta au blocat-o cu tot felule lucruri si ei circula pe planseul nostru. Va multumesc de sfat.
Cel mai recent răspuns: Andyf , utilizator 19:49, 2 August 2017
Din ce inteleg, ati facut tot ce se putea face ca sa-i impiedicati sa circule si fara succes, fapt pentru care singura varianta este sa construiti o invelitoare/acoperis peste planseul dvs.
Totusi, din aprilie 2016 si pana astazi inca nu aveti Autorizatie de construire? Cum asa?
avem certificat de urbanism, ni s-au impotmolit actele din cauza ca o data a zis primaria ba ca nu avem poarta, desi avem una dubla mare si una simpla, apoi in septembrie 2016 ni s-a spus ca nu putem concesiona inca o bucata de teren pentru extindere pana cand nu avem un act cata cota parte avem dreptul din curtea comuna, apoi am depus actele la cadastru binenteles un topograf autorizat,de acolo am primit raspuns in luna ianuarie 2017 ca primaria trebuie sa dea cota parte deoarece de la ei am cumparat locuinta, am mers din nou la primarie am depus si acolo actele inca o data pt acest lucru, am primit raspuns in scris ca cei de la cadastru trebuie sa ne dea acest lucru, apoi binenteles ca am mers inapoi la cadastru a redepus totograful actele si asteptam sa primim zilele acestea sper hartia cu care trebuie din nou sa mergem la primarie sa o depunem pt concesionarea terenului pe care dorim o extindere, si sper ca se va rezolva toate acestea anul acesta, dar pana atunci nu mai stim ce sa facem deoarece noi tot reparam si altii ne tot strica acest planseu, ba mai mult mai nou copilul loir se da cu trotineta pe el.
Ultima modificare: Miercuri, 2 August 2017
Andyf, utilizator
Da, am inteles, este o situatia complicata cu actele dvs. Ar mai fi o varianta sa introduceti o actiune in instanta civila cu obiect obligatia de a nu face si eventual sa cereti despagubiri si penalitati in caz de neexecutare a hotararii judecatoresti, insa va dati sema ca dureaza si asta destul de mult si nu cred ca instanta v-ar accepta o masura provizorie pe calea ordonantei presedintiale. Nu vad alte solutii la indemana.
Va multumesc de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vorbe urate din partea vecinilor Andyf Andyf Bna ziua, as dori si eu sa va imi raspundeti va rog la o intrebare. Eu locuiesc intr-o casa cu 5 familii, locuinta mea este o adaugire a casei, iar deasupra ... (vezi toată discuția)
Consolidare casa veche Dora Iulia Dora Iulia Buna ziua, Am si eu mai multe intrebari si sper sa gasesc raspunsul in aceasta comunitate. Am o casa veche in Bucuresti aproximativ din anul 1960 din ... (vezi toată discuția)
Certificat de urbanism si autorizatie de constructie. cenan cenan Din 1990 sunt chirias pe o gradina de 5ari.a primariei.In1992 am construit 2 camere modeste din caramida,pe un planseu de beton,fara fundatie.In 2005 am ... (vezi toată discuția)