avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Faliment
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Faliment

in 2000 am infiintat o societate cu profil productia de tricotaje in special pentru export
cu o productie anuala intre 200000euro-500000euro pe an cu toate datoriile platite la finante la zi pana in 2009.
in 2007 am facut credite la banci
in 2009 nu am platit la finante cca 40.000 lei in primele 4 luni ,si mi-a cerut falimentul
in perioada 2000-2008 am reusit si mi-am cumparat o cladire de 316 mp plus
4300 mp teren la 4 km de focsani
de asemenea am mai construit o anexa de 100 mp in regie proprie pe care nu am trecut-o in societate.cladirea am aranjat-o cu fonduri guvernamentale de 75.000 euro
in decembrie 2011 lichidatorul mi-a vandut proprietatea la un pret de 70.000 euro
cu toate utilajele fara un inventar
am fost scoasa din fabrica cu executorul judecatoresc
am facut actiuni de contestare in instanta dar mi s-au respins si nu am putut continua
din lipsa de bani
intrebare eu am facut 2 actiuni una pentru a obtinr bani pentru cladirea construita separat,si anularea vanzarii societatii ,dar la focsani s-au respins ambele actiuni
si nu am mai avut bani pentru a continua,se mai poate face ceva
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 16:54, 24 Aprilie 2016
Este greu de spus, de pe forum, daca se mai poate face ceva sau nu, fara sa avem la dispozitie detalii si un istoric complet al actelor si faptelor.

Am remarcat, din povestirea dvs. urmatoarele, spre exemplu ca pentru o datorie de 40.000 lei vi s-a cerut insolventa de catre anaf (in 2009 valoarea prag pentru care se putea cere insolventa era de 45.000 lei), este o treaba oarecum curioasa datoria sub prag si insolventa.

Nu ati precizat foarte clar - cladirea si terenul au fost cumparate pe firma, iar anexa ati construit-o pe terenul firmei, dar pe persoana fizica? sau cum? Ati facut un contract intre dvs. si societate, ati constituit un drept real in favoarea dvs. sau cum? Ati intabulat anexa pe persoana fizica sau nu? Exista acte, ce acte?

Trebuiesc cateva precizari cu privire la actele lichidatorului, rapoartele intocmite de catre acesta si mai ales cel asupra cauzelor care au determinat insolventa, ce au cuprins rapoartele, vi s-a atras raspunderea pe persoana fizica, dvs. sau altcuiva? Care-a fost situatia? Firma in prezent este radiata, daca da, de cand?

Din suma obtinuta din vanzarea imobilelor, din cei 70.000 eur, s-au platit cei 40.000 lei iar cu restul ce s-a intamplat, restul au revenit societatii, dvs., sau datoria catre creditori a fost mai mare? Cat a fost suma totala de plata, v-a mai ramas ceva dupa valorificarea activelor societatii? Care-i situatia, in concret?

Vorbiti despre actiuni introduse in contestare, care a fost obiectul lor, ce ati contestat si de ce nu vi s-au admis? Stiti de ce sau nu?

Dupa cum vedeti, este important sa raspundeti la toate intrebarile de mai sus (precum si la altele suplimentare daca va fi nevoie) pentru a se putea emite, cat de cat, o parere.
cladirea pe care am construit-o nu apare in actele societatii in faliment,nu apare in nici un act decat pe teren .este construita pe terenul societatii
societatea a avut mai multi creditori in afara de anaf ,2 BANCI BRD si UNICREDIT TIRIAC
cu o valoare de cca 95000 euro si alti creditori mai mici cu o suma de cca 25000 euro si eu
ca persoana fizica cu 30.000 euro cu care am imprumutat societatea
din valoarea de 70.000 euro obtinuta de lichidator 30.000 euro au mers la lichidator pentru
vanzarea cu succes ,s-a platit anaf-ul cu 40.000 lei,restul au mers la banci
eu nu am obtinut nimic din valorificare si am ramas datoare cu banii depusi in societate
bani luati de la diverse persoane
lichidatorul a vandut societatea pe baza actelor contabile fara un inventar facut pe teren,fara
sa stiu valoarea pe care a evaluat-o
societatea este radiata in anul 2013 ,fara raspundere materiala
nejatricot a scris:

cladirea pe care am construit-o nu apare in actele societatii in faliment,nu apare in nici un act decat pe teren .este construita pe terenul societatii

Ca atare, se prezuma ca fiind a societatii, cu aplicarea regulilor de carte funciara.

nejatricot a scris:
din valoarea de 70.000 euro obtinuta de lichidator 30.000 euro au mers la lichidator pentru vanzarea cu succes ,...

30k onorariu de succes din 70k suma din valorificarea bunului, nu-i rau, nu-i rau de loc, ce sa zic aici? no comment

nejatricot a scris:

eu nu am obtinut nimic din valorificare si am ramas datoare cu banii depusi in societate
bani luati de la diverse persoane
lichidatorul a vandut societatea pe baza actelor contabile fara un inventar facut pe teren,fara
sa stiu valoarea pe care a evaluat-o
societatea este radiata in anul 2013 ,fara raspundere materiala

Una peste alta, din 2013 si pana azi s-a implinit si termenul general de prescriptie (nu ca ar avea importanta), caci de termenele speciale in procedura de insolventa nici nu mai vorbim (termene extrem de scurte). Din pacate nu vad ce s-ar mai putea face azi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare investitie extindere de la o firma in insolventa balteanu valentin balteanu valentin Societatea mea comerciala a cumparat un imobil cu suma de 50.000 euro, imobil asupra caruia am facut lucrari de reparatii si modernizari (15.000 euro) si ... (vezi toată discuția)
Parghiile unui creditor marunt gaby76 gaby76 Buna ziua sunt creditor intr-un dosar in care debitoarea si-a cerut intrarea in procedura simplificata. cererea a fost admisa, a fost numit lichidatorul, ... (vezi toată discuția)
Cladire pe terenul meu pgeorgeta98 pgeorgeta98 buna ziua Sunt intr-o situatie bizara, poate are cineva un sfat: pe terenul meu exista o cladire a unei firme care a intrat in insolventa si a fost radiata. ... (vezi toată discuția)