avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Recuperare investitie extindere de la o firma in ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Recuperare investitie extindere de la o firma in insolventa

Societatea mea comerciala a cumparat un imobil cu suma de 50.000 euro, imobil asupra caruia am facut lucrari de reparatii si modernizari (15.000 euro) si extindere cladire (30.000) euro. Dupa 3 ani actul de vanzare-cumparare a fost desfiintat in urma unei hotarari a ICCJ. Am actionat in instanta pe fostul-actualul proprietar si mi-am recuperat pretul platit pe imobil, 50.000 euro. In alta actiune judecatoreasca am incercat recuperarea modernizarilor si extinderii. Instanta mi-a acordat cei 15.000 euro pentru modernizari dar nu si cei 30.000 euro pentru extinderea cladirii (desi in Sentinta se recunoaste ca am facut aceasta extindere) !!! In cadrul procesului pe fond nu am avut resurse financiare pentru a plati expertiza tehnica judiciara care sa calculeze valoarea extinderii (am depus doar o expertiza extrajudiciara) si asa se face ca mi s-au dat doar cei 15.000 euro pentru modernizari. Dupa sentinta pe fond am facut recurs dar firma care este proprietara imobilului a intrat in insolventa si toate actiunile judecatoresti impotriva ei s-au suspendat. Pe Tabelul final al creditorilor am fost trecut doar cu cei 15.000 euro, caci mi s-au respins Contestatia la Tabelul creditorilor si recursul, de catre Tribunalul Sindic, respectiv Curtea de Apel.
Intrebare : cum imi mai pot recupera cei 30.000 euro investiti in extinderea cladirii ? Ce actiuni in instanta mai pot incerca (dat fiind faptul ca firma impotriva careia vreau sa ma indrept este deja in insolventa) ?
Mentionez ca, probabil, firma de insolventa va scoate la vanzare imobilul in discutie, inclusiv extinderea de cladire pe care am facut-o eu. Evident, va fi nevoie de o evaluare ! Cladirea, in starea initiala avea 100 mp acum are 180 mp (cei 80 mp sunt extinderea facuta de mine). Cum va fi scoasa la licitatie respectiva cladire ? Este just ca proprietarul - firma aflata in insolventa - sa incaseze, in loc de 40.000 euro, nu mai putin de 72.000 euro (la un pret pe mp de cladire de 400 euro, sa zicem ) ???
Va multumesc anticipat tuturor celor care imi vor oferi raspunsuri !

Cel mai recent răspuns: balteanu valentin , utilizator 08:27, 29 Aprilie 2013
nu aveti deloc o situatie simpla si cel mai bine ar fi sa consultati un avocat cu actele si Hotararea pe care o aveti sa vada ce se poate face. din ce spuneti aveti o hotarare deja pe acest subiect, prin umrare trebuie analizat cum sa dschideti o noua actiune sa nu aiba autoritate de lucru judecat. trebuie gasita si o modalitate sa blocati vanzarea.
Multumesc mult pentru raspuns ! Exact asta ma interesa : ce alta actiune pot introduce (daca firma respectiva este deja in insolventa) si cum pot bloca vanzarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune judecatoreasca in constatare balteanu valentin balteanu valentin Buna ziua ! Eu, SC X SRL am cumparat un imobil (cladire 250 mp si teren 3000 mp) de la SC Y SRL. Aceasta cumparase, la randul ei, imobilul de la o institutie ... (vezi toată discuția)
Compensarea datoriilor in cadrul procedurii insolventei balteanu valentin balteanu valentin SC X SRL a intrat in insolventa, pe ,,Tabelul final al creantelor,, fiind acceptati : - DGFP - 2.000.000 euro - AVAS - 500.000 euro - firma mea - 35.000 ... (vezi toată discuția)
Despre datorii si alte cele... petrescuemil2011 petrescuemil2011 Buna ziua. As vrea sa va expun situatia mea cat mai succint si sa ma ajutati cu sfaturi ca nu mai stiu ce sa fac. In 2004 m-am asociat cu 2 domni, d-ul A si ... (vezi toată discuția)