Buna ziua !
Eu, SC X SRL am cumparat un imobil (cladire 250 mp si teren 3000 mp) de la SC Y SRL. Aceasta cumparase, la randul ei, imobilul de la o institutie a Statului, in urma unei licitatii. In cei doi ani cat imobilul ne-a apartinut am executat lucrari de renovare, precum si o extindere a cladirii cu 100 mp. Am avut Certificat de urbanism, Proiect dar nu si Autorizatie de constructie. Lucrarea am executat-o in regie proprie, detin facturile pe matarialele folosite. Ulterior, ICCJ a anulat licitatia prost executata de catre institutia Statului atat Y, cat si noi, X, pierzand dreptul de proprietate. Ne-am indreptat impotriva fostului proprietar (care, prin hotararea ICCJ redevenise proprietar de drept) pentru a ne recupera investitiile in renovarea si EXTINDEREA cladirii. Instanta ne-a dat castig de cauza referitor la investitiile facute pentru renovarea cladirii dar datorita faptului ca la judecata fondului nu am avut banii necesari pentru o expertiza tehnica judiciara, nu am primit si suma cheltuita cu EXTINDEREA cladirii. In Hotararea instantei se accepta (sic !) faptul ca s-a efectuat o extindere semnificativa a cladirii dar justifica refuzul de a ne da castig de cauza prin absenta unei expertize tehnice judiciare !?! Noi depusesem o expertiza tehnica extrajudiciara care, insa, nu a fost luata in considerare ?!?
Societatea comerciala care detine cladirea a intrat in insolventa, nu i s-a aprobat Planul de reorganizare iar acum este in faliment si bunurile ei, inclusiv cladirea careia i-am marit suprafata cu 100 mp, vor fi scoase la licitatie.
Ce sanse am mai avea sa ne recuperam suma de 28.000 euro (conform expertizei tehnice extrajudiciare) cheltuita cu respectiva extindere ?
- contestarea viitoarei licitatii pentru vanzarea respectivei cladiri ? (nu prea avem o baza juridica, o hotarare judecatoreasca favorabila)
- o actiune judecatoreasca IN CONSTATARE ? (nu sunt familiarizat cu acest gen de actiune, ce drepturi am obtine)
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns:
ContSters334413 , utilizator
09:50, 27 Noiembrie 2014