avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... verificare a unui inscris - durata de vechime.
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

verificare a unui inscris - durata de vechime.

Am primit copii de pe un inscris care cica ar fi conform cu originalul. Eu am dubii, cred ca inscrisul acesta este inventat.
Am solicitat verificarea a starii de vechime a inscridului original, insa organul de cercetare penala mi-a refuzat cererea spunand ca nu exista posibilitatea de a se verifica inscrisul original.

Suntem in sec. 21, nu exista la ora actuala o aparatura care poate sa ne spuna starea de vechime a unui inscris?
Cel mai recent răspuns: Ionica Porumbel , Consultant in arhivarea documentelor 17:54, 25 Aprilie 2016
Obiectivele expertizelor criminalistice de pe pagina INEC(printre altele)
2. Expertiza documentelor:
Stabilirea relativă a perioadei de întocmire a actului;
Solicitati in scris organului de cercetare, cu nr. de inregistrare/ data, efectuarea unei expertize grafologice. Fondurile la dispozitia organului de cercetare sunt limitate si poate fi un motiv pentru raspunsul primit de dvs. Achitati dvs. la INC costurile expertizei, urmand ca daca veti castiga procesul sa recuperati cheltuielile, daca veti solicita acest lucru instantei de judecata, sa pronunte hotararea in acest sens.
Ne puteți da detalii despre ce înscris este vorba?
Culmea ca organul de urmarire penala mi-a comunicat ca nu exista posibilitatea de verificare a actului original. Situatia este cam neplacuta deoarece un functionar de la o institutie a emis un duplicat a unui act care spune ca noul act este in conformitate cu originalul.

Eu am dubii, nu cred ca noul act este un duplicat in copie de pe actul original, si nici nu am vazut acel act in original deoarece este la institutia respectiva.
Pentru asta am solicitat sa vad si eu actul in original precum si verificarea a acelui act cu privire la starea de vechime.
Organul de urmarire penala spune ca NU exista posibilitatea de a afla starea de vechime a actului original. Simt ca ceva mi se ascunde, de aceea va rog sa-mi spuneti exact carei institutii sa ma adresez pentru expertiza grafologică.

@D-le Gigi Popa, INC inseamna Institutul Național de Cercetări?
Cumva este institutia INEC cum a precizat userul @FRD?
Ultima modificare: Duminică, 24 Aprilie 2016
Just-drept, utilizator
Raspundeti va rog ,este vorba despre un inscris oficial sau doar despre un inscris sub semnatura privata?nu degeaba a ti fost intrebat despre ce fel de inscris este vb .

Alte discuții în legătură

Expertiza criminalistica grafoscopica iulianvaleanu iulianvaleanu care este precizia in ( luni ,ani ) , cu care poate stabili printr-o expertiza criminalistica grafoscopica fizico - chimica efectuata la INEC cand s-a aplicat ... (vezi toată discuția)
Expertiza grafologica matar matar unde se poate executa o expertiza grafologica a unor documente? e posibila si fara prezenta persoanei respective?e posibila expertiza comparand de exemplu o ... (vezi toată discuția)