avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... verificare a unui inscris - durata de vechime.
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

verificare a unui inscris - durata de vechime.

Am primit copii de pe un inscris care cica ar fi conform cu originalul. Eu am dubii, cred ca inscrisul acesta este inventat.
Am solicitat verificarea a starii de vechime a inscridului original, insa organul de cercetare penala mi-a refuzat cererea spunand ca nu exista posibilitatea de a se verifica inscrisul original.

Suntem in sec. 21, nu exista la ora actuala o aparatura care poate sa ne spuna starea de vechime a unui inscris?
Cel mai recent răspuns: Ionica Porumbel , Consultant in arhivarea documentelor 17:54, 25 Aprilie 2016
inscris oficial, de fapt e vorba despre un document emis in urma cu cativa ani.
Vreau sa aflu daca acel document a fost emis la data cand trebuia, dupa care s-a procedat apoi la un duplicat de pe vechiul document
despre ce document este vb mai exact ,un act de proprietate ,o adresa ceva de la vreo institutie?Stiti din ce cauza ca daca pe documentul respectiv apare ceva de genu intocmit in 2, 3 exemplare etc inscrisul respectiv trebuie obligatoriu sa fi fost intocmit in atatea exemplare ,lipsa unui exemplar face ca actul emis sa fie nul.
In mesajul al 2-lea spuneti altceva, anume ca aveti dubii referitor la duplicatul emis in baza actului original.
In acest caz se poate face o expertiza graficologica de catre INEC/ INC (acelasi institut) solicitand documentul original de la institutia emitenta. Daca originalul nu mai exista (!?) se poate analiza hartia, scrisul (masina de scris, cerneala, etc.), vechimea, etc. documentului duplicat. Se poate solicita ca martor emitentul duplicatului, sa spuna conditiile in care a emis duplicatul.
La creator se păstrează exemplarul 2 sau copia martor. Originalul pleacă la destinatar. (Mai nou a apărut prin notariate varianta că se păstrează originalul și se eliberează copii).
Sunt situații când nu se păstrează copia martor ci cotorul actului cu regim special eliberat: act de Stare Civilă, act de studii, etc.
Dacă doriți să fiți ajutată cu sfaturi pertinente, dați relații despre actul în discuție, altfel vorbim...discuții...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza criminalistica grafoscopica iulianvaleanu iulianvaleanu care este precizia in ( luni ,ani ) , cu care poate stabili printr-o expertiza criminalistica grafoscopica fizico - chimica efectuata la INEC cand s-a aplicat ... (vezi toată discuția)
Expertiza grafologica matar matar unde se poate executa o expertiza grafologica a unor documente? e posibila si fara prezenta persoanei respective?e posibila expertiza comparand de exemplu o ... (vezi toată discuția)