avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proprietate Pod Bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proprietate Pod Bloc

Buna Ziua,
Sunt un locatar al unui bloc care are pod. Sunt la ultimul etaj si sunt singrul care are grija intretinerii acestuia.
Exista o posibiltate ca sa devin proprietarul zonei podului de deasupra apartamentului meu?
Am observat ca la blocurile - gen vila mai noi , exista deja aceasta facilitate ca cel de la ultimul etaj sa aiba in proprietate si podul de deasupra apartamentului.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Theo77 , utilizator 12:19, 15 Mai 2018
Buna ziua,
Multumesc frumos pentru raspunsul Dvs. , dar am sa va intreb ce ma fac daca in condominiu nu este constituita asociatie?
Este vorba de casa mica unde ICRALUL (AFI) a vandut o parte din pod ca parte exclusiva.
De asemenea si o camera intitualata pivinita subsol. DIn 3 proprietari doar unuia i s-a vandut in exclusivitate, unul a primit o cota parte si altul nu a primit nimic de la subsol.
Pe scurt ce ma fac daca nu este alcatuita asociatie , de unde reiese ca podul este parte comuna ?
Multumesc frumos

Theo77,
Nu ar fi fost mai frumos daca spuneati aceste "amanunte" la inceput?
Veniti acum cu o noua versiune: nu avem asociatie, nu suntem proprietari. Cum sa vanda ICRALUL pe bucatele cand cum ai luao, podul /subsolul face parte din proprietatea comuna?
Daca ICRALUL, in marinimia sa a vandut parti din proprietatea comuna, inseamna ca respectivii cumparatori au o suprafata utila mai mare, astfel ca repartizarea costurilor comune (pe cota-parte indiviza) sa fie mai mari.
Poate ne explicati cum si cine va repartizeaza costurile de intretinere si daca celor cu pod si subsol in propietate li se repartizeaz ami mult.
.... de unde reiese ca podul este parte comuna ?

V-am aratat in postarea anterioara.
Acum as vrea sa va mai intreb: stiti cu precizie ca respectivii au in actul de vanzare-cumparare, parti din pod/subsol in proprietate exclusiva sau doar v-au spus ei?
Ultima modificare: Duminică, 13 Mai 2018
Adam Grecu, utilizator
Multumesc mult , pt raspunsul Dvs. nu am stiut ca o sa imi raspundeti cu un art din HG 1588.
Am vazut atat contractul , schita si cadastru. Este vorba de o casa subsol + P + 1 + pod, construita in 1928.
AFI a vandut in 2017 ultima garsoniera + pivnista sibsol+ boxa mansarda desi este pod, au botezat boxa mansarda. AFI a vandut pe 112 avand in vedere ca spatiile erau cuprinse in contractul de inchiriere. Casa a fost nationalizata pe deantregulin 1928 si ulterior impartita in 3 apartamente, unul de 2 camera la parter si 2 garsoneire etajul 1. Initial casa a fost o locuinta unifamiliala.
Nu exista costuri comune, asa ca nu se repartizeaza in niciun fel.
Pivnita nu intra in suprafata utila ci doar in cea totala.
Art. 649 prevede ca subsolul este parte comuna doar daca nu este compartimentat,
ce este ciudat ca cealalta garsonierea nu are nicio camera vanduta la subsol, iar celalalt apartament are doar o cota indiviza vanduta dintr-o camera de la subsol.
Daca mai imi puteti da un sfat va multumesc mult.
In definitiv legea 230/2007 nu este cum ar putea parea la inceput doar pt asociatii, ci si pentru condominii, in art 1 este prevazut acest lucru.
Situatia ma depaseste.
Cred ca ar trebui sa consultati un avocat specializat in astfel de chestiuni. Trebuie sa-i prezentati intreaga situatie, situatie ce rezulta cu precizie din actele de proprietate.
Casa este f. veche, insa cei care au intocmit actele de vanzare/cumparare, au facut cum au stiut si ei si nu zic ca au facut-o super legal. Din acest motiv v-am indrumat sa consultati un cabinet de avocatura.
De fapt, dvs. ati vrea o bucatica din pod sa fie doar a dvs. Nu stiu daca se poate, insa incercati.
Va doresc mult succes!
Multumesc frumos, NU eu nu vreau sa fie o bucatica din pod doar a mea, vreau sa fie suprafata comuna, cum este de altfel si legal.
Multumesc mult inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperis bloc, reparatii cristi2 cristi2 Buna ziua ,as dori sa imi spuneti daca pentru repararea acoperisului unui bloc, in care toate apartamentele din bloc aceeasi suprafata, daca suma ce revine ... (vezi toată discuția)
Cum se distribuie costurile înlocuirii unui lift, și cum se împart cheltuielile în funcție de etaj? vasilica_f vasilica_f Buna ziua, La înlocuirea unui lift pe o scara a unui bloc de locuințe cum se distribuie costurile? Normal ar fi ca costurile sa se împartă pe numărul de ... (vezi toată discuția)
Tevi orizontale de caldura + lipsa calorifere hajnyci hajnyci Buna ziua, Va rog sa imi dati un sfat in rezolvarea problemei urmatoare: suntem proprietari noi ai unui apartament de 3 camere, care este situat la etajul ... (vezi toată discuția)