avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prevederi Decret 144/1958
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prevederi Decret 144/1958

Descriere In anul 1959 am achizitionat prin Act de Vanzare-Cumparare (semnata olograf de toate partile, ne-legalizata la Notariat), o proprietate compus din un apartament intr-o vila si terenul aferent compus din : (a) gradina 212 mp. in deplina proprietate si (b) cota parte din terenul de 342 mp.pe care este constrita vila. In total sunt trei apartamenta in vila, in posesia a 3 proprietari. In total terenul cumparat este 212 mp. (proprietate exclusiva a mea) + 342/3 (in indivizie cu tot cei 3 proprietar) = 212 +114 = 324 mp. In acela an 1959 s-a semnat si Actul de Vanzare- Cumparare legalizat prin notariat dar in care se mentioneaza ca obiectul este apartamentul mai sus mentionat si cota parte indiviza aferenta de 324 mp. pentru a respecta prevederile Decretului 144/1958 si a evita ca terenul gradina de 212 mp. sa intre in proprietatea statului ! As dori sa legalizez situatia ca explicit terenul gradina de 212 mp. sa-mi fie atribuit ca proprietar exclusiv.
As dori sa stiu ce formalitati juridice sunt necesara si eventual as dori sa fiu asistat juridic in acest caz
. Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 24 Aprilie 2016
tuni, utilizator

Alte discuții în legătură

Bună ziua, mai pe scurt, am cumpărat un apartament care are ... DeeaD DeeaD Bună ziua, Mai pe scurt, am cumpărat un apartament care are o grădină, am ieșire din bucătărie în grădină. În contractul.de vânzare cumpărare ... (vezi toată discuția)
Probleme cota indiviza apartament danmarianpopescu danmarianpopescu Vreau sa cumpar o garsoniera si am intampinat urmatoarea problema. In contractul de vanzare-cumparare al vanzatorului scrie ca acesta a cumparat un apartament ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune-teren intravilan PAS22 PAS22 Buna ziua! Am o mare ruagaminte: ajutati-ma in rezolvarea urmatoarei probleme: Am cumparat 250mp cota indiviza dintr-un teren total de 350 mp(construit si ... (vezi toată discuția)