avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... membru comitet executiv asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

membru comitet executiv asociatie proprietari

Buna seara,

puteti va rog sa mi precizati daca un locatar ar unui apart , care nu este proprietar, poate sa devina membru al asoc de proprietari a blocului de care apartine apartamentul?

multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:30, 24 Aprilie 2016
E bine sa precizati ce fel de locatar este cel la care va referiti. Daca interpretam legislatia numai cu DA si NU sau numai in alb si negru, aceasta nu mai este interpretare a legii ci o traducere cuvant cu cuvant ceea ce nu e corect.
De exemplu daca acel locatar este chirias, sigur ca nu are dreptul legal sa fie membru in comitetul executiv, acest drept avandu-l proprieatrul apartamentului de la care prinul a inchiriat.
Dar daca cel care e in discutie este sotul sau sotia proprietarului trecut in acte, sunt in familie, au aceleasi drepturi cu privire la apartament, apartamentul nu se poate ipoteca sau vinde decat cu acordul ambilor soti...., atunci oricare din cei doi soti poate fi ales in comitetul executiv.
Care este situatia concreta la dumneavoastra?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedinte asociatie val3ros val3ros va deranjez din nou cu o intrebare,intrucat asociatia noastra a ramas si fara presedinte... intrebarea este: poate fi ales presedinte al asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari - cum putem afla datele proprietarilor de apartamente care nu locuiesc în ele Luluchi Luluchi Sunt membru în Comitetul Executiv al unei Asociații de Proprietari din București. Avem probleme cu două apartamente cu restanțe mari, dar nu putem să ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate presedinte asociatie de proprietari? Hulunas Hulunas Speta: In urma unei hotarari definitive de divort, o femeie ramane titular al dreptului de proprietate asupra unui apartament., dupa care ea se recasatoreste ... (vezi toată discuția)