avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract vanzare-cumparare nefinalizat, posibila ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract vanzare-cumparare nefinalizat, posibila inselaciune

buna ziua
am cumparat un teren pentru care am platit pretul integral dar nu am facut decat o promisiune de vz cump ptr ca nu am mai avut banii de acte. Sa luat extras de carte de catre notar si certificat fiscal la semnarea antecontractului. Antecontractul sa notat la cartea funciara.
Termenul de finalizare a fost stabilit la 90 zile.
Cand am facut rost de bani (in intervalul celor 90 de zile) si l-am chemat pe promitentul vanzator sa finalizam promisiunea (l-am citat prin executor ca sa fie mai oficial) acesta nu a mai venit la notariat.In extrasul de CF pe care la luat notarul ca sa putem finaliza promisiunea apare si o notare facuta de un executor judecatoresc.
Am inteles ca intre timp respectivului i s-au blocat toate proprietatile ptr ca avea un credit luat mai de mult si pe care nu la platit si este in executare silita cu acea banca ptr ca bunul cu care a garantat la banca a fost reevaluat (de fapt fusese supraevaluat la inceput si acum cand a sosit momentul executarii silite,sa facut o reevaluare si a fost mult subevaluat) si nu acopera creditul,astfel banca si-a luat masuri prin executor si ia blocat celelalte proprietati printre care si terenul pe care-l platisem eu.
La notariat sa incheiat o incheiere de certificare precum ca promitentul vanzator nu sa prezentat.
Acum as dori sa pun urmatoarea intrebare:nu este cumva o infractiune de inselaciune,ptr ca eu i-am dat toti banii la momentul semnarii promisiunii.
Nu conteaza ca eu am notat primul la cartea funciara promisiunea de vz cump (inaintea executorului bancii)?
Pot face o contestatie la executare prin care sa cer ridicarea notarii din CF facuta de executorul bancii si deasemeni sa cer instantei sa pronunte o hotarare care sa tina loc de contract de vz cump?
Vreau sa stiu daca am sanse sa castig terenul in instanta,sau mai bine sa nu mai incerc si sa vad daca pot sa-mi recuperez banii de la el.
Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 24 Aprilie 2016
gruiucristian, utilizator
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 10:52, 25 Aprilie 2016
Cum s-ar spune, v-ati scumpit la tarate!!

Daca stiati ca nu aveti banii pentru acte de ce nu ati dat doar un avans cand ati incheiat promisiunea de v/c urmand ca in termen de 90 de zile sa finalizati tranzactia si sa platiti pretul intreg cand aveati si banii pentru acte?

V-ati complicat viata inutil.
In cazul in care banca nu a pus poprire pe banii pe care i-ati dat pe teren discutati cu vanzatorul sa va restituie banii fara a mai avea pretentia de a solicita dublul avansului.
Daca banii i-au fost opriti in contul datoriilor veti avea mult de asteptat pana sa ii recuperati.
Complicata situatia pt. ca s-a inceput executarea silita si dvs. nu sunteti proprietar.Trebuie sa faceti cerere de interventie in dosarul de executare silita si apoi sa participati la licitatie in contul creantei.Repet, este o speta dificila. Daca nu va miscati repede si nu efectuati anumite acte in termenele legale, pierdeti toti banii dati. Luati urgent legatura cu un specialist in astfel de cazuri. Cat ati platit pe teren?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune de vanzare cumparare teren, pret achitat integral, tranzactie esuata iacobcristian iacobcristian Buna ziua am si eu o speta destul de rara cred.... Am cumparat un teren cu 30.000 Euro dar am facut doar un act de promisiune de vanzare cumparare cu plata ... (vezi toată discuția)
Restituire avans credit imobiliar CristinaOanaT CristinaOanaT Buna ziua, Am facut un antecontrat pentru un imobil in valoare de 38000 euro pentru care am platit proprietatului avansul de 5700 euro in urma incheierii ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare boltzman boltzman Buna Ziua ! Am incheiat un antecontract de vanzare cumparea pentru o garsoniera in valoare de 10000 euro . Am dat avans 3000 de euro . vanzatorul nu s-a ... (vezi toată discuția)