avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... loc de munca nou
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

loc de munca nou

Buna ziua. As vrea sa ma lamureasca si pe mine cineva cu privire la urmatorul fapt. Sunt in concediu de maternitate si mai am de stat acasa pana in ianuarie. Problema e ca as vrea sa-mi caut un nou loc de munca, si nu sunt lamurita daca am voie in conformitate cu legislatia de la noi. Pentru ca am auzit ca nu pot decat sa ma intorc la cei de la care am plecat. Rog un raspuns cat mai urgent k sa stiu si eu dak merita efortul de a cauta un nou loc de munca. Multumesc anticipat.:)
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 21:01, 11 August 2009
1. Codul muncii va permite sa aveti mai multe locuri de munca in acelasi timp.
2. Daca nu vreti sa mai lucrati la actualul angajator, tot trebuie sa mergeti la el sa va inceteze contractul individual de munca.
3. Cred ca e cam lung acest concediu de maternitate. Poate ati vrut sa spuneti concediu pentru cresterea copililui pana la varsta de 2 ani.
Printr-o cerere facuta din timp, informati angajatorul ca nu mai doriti reluarea activitatii, incepand cu data ......
Pentru domnul Tudor Valeriu. Da intr-adevar e vorba de concediu de crestere a copilului, multumesc pentru observatie.Dar daca as vrea sa lucrez cu contract part time si sa iau in acelasi timp si indemnizatia de crestere a copilului, as putea?
Nu, intrucat indemnizatia pentru CIC se va suspenda incepand cu data realizarii de venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003.
ma poate obliga in vreun fel firma de la care imi dau demisia sa mai stau cele 2 saptamani de preaviz? Si am mai auzit o chestie, cum ca daca pleci de la firma la care ai lucrat inainte de terminarea concediului de crestere a copilului, trebuie sa le dai banii inapoi cu care au contribuit ei la stat? Stie cineva ceva de asta? Multumesc:O

Alte discuții în legătură

Terminare ccc fara intoarcere la locul de munca andaluzia andaluzia Luna viitoare se termina concediul pentru crestere al copilului dar mi-am gasit alt loc de munca. Nu am inteles clar care ar fi pasii care trebuie sa-i urmez, ... (vezi toată discuția)
Revenirea din concediu de crestere copil la un alt loc de munca dobrealina23 dobrealina23 Buna ziua! Am nascut pe data de 7.11.2013 iar in prezent sunt in concediu postnatal. Incepand cu luna ianuarie 2014 as dori sa intru in concediu de crestere a ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de somaj? ofeliadaniel ofeliadaniel Buna seara! Ma numesc ofelia si sunt din Deva, am fost in concediu de crestere copil care mi-a expirat in 8 mai 2011, din 9 mai m-am angajat pe perioada ... (vezi toată discuția)