Intrebare:pot desmosteni o fetita adoptata in 25 ianuarie 1999(nascuta in 16 nov.1998) de la materniatea Giulesti?
Am infiat aceasta fetita in 1999,ian.25 crezand ca voi avea o familie inchegata prin aceasta adoptie;dar,nu!
In 2004 am divortat,fetita ramanand la mama adoptiva copilul purtand in continuare numele meu.Mama ei vitrega s-a recasatorit,purtand un nume diferit de cel de fata.Platesc pensie de intretinere din 2004 si in prezent.In 2012 am facut imprudenta sa-i spun adevarul fetitei prin telefon,avand domicilii diferite si localitati.De atunci nu mai ma baga in seama nici macar nu ma mai suna.Eu platesc pensie alimentara si nu am nici macar o vorba buna,sau un telefon(eu sunt pensionar).Ce-i de facut?!Multumesc!
Eu aveam copil mare in momentul adoptiei dintr-o casatorie anterioara(are 33 ani si e inginer IT).
Sunt curios ce spune legea:pot sa nu-i mai trimit pensie de intretinere fetei ?
legea spune ca ii datorati pensie si ca trebuia sa va fi gandit bine inainte de a adopta.
Cati copii aveati si ce erau cand ati hotarat sa adoptati chiar nu conteaza. La fel, nu conteaza la ce v-ati gandit cand ati adoptat. De gandit, nu prea ati gandit nici cand v-ati racorit pe copila spunandu-i prin tel ca e adoptata.
In ce priveste mostenirea, puteti avea grija sa nu mai aiba ce mosteni.
Exact, intotdeauna vinovati sunt altii.....nu noi !
Nu e indeajuns ca a lovit-o soarta odata....mai suciti si dvs cutitul in rana? Ce-ati avut cu biata fata de ati ranit-o asa? Este ea vinovata de relatia defectuoasa pe ati avut-o cu sotia dvs?
De ce trebuia sa raniti copilul?
De ce mai asteptati respect , avand in vedere ca ati ranit-o? Nu ati luat in calcul aceasta reactie a ei? Ce credeati ca va face? Eu, unul, cred ca are reactia potrivita fata de dvs....
In momentul in care o persoana draga ne minte, reactia imediata e de respingere, suparare, refuz fata de acea persoana.Tine de ea sa isi ceara iertare si sa explice...
In acest moment, nu stiu cat de mare e supararea fiicei dv., daca o fi suparata ca ati mintit-o cu anii amandoi, daca o fi suparata ca i-ati spus asa lșatelefon si s-a simtit abandonata, daca e doar reactie la ideea de abandon la nastere despre care nu stia... habar nu avem.
Totusi, e nepotrivit legal sa va suparati pe un om din cauza ca... el s-a suparat primul. Tine de dv. sa reparati ”imprudenta”. Preferabil personal, eventual la usa ei, o luati la o plimbare si discutati.
Vorba buna nu tine de copii, vorba buna a copiilor catre parinti tine de... parinti si de ce au facut acestia in cresterea copiilor.
Intrebare
19o3
Ma numesc Doru Adina Maria,am 39 de ani,am o fetita de 6,5 ani,divortata.Pentru ca tatal minorei nu platea pensie alimentara,i-am schimbat numele fetei.As dori ... (vezi toată discuția)