avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dezmostenire copil adoptat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dezmostenire copil adoptat

Intrebare:pot desmosteni o fetita adoptata in 25 ianuarie 1999(nascuta in 16 nov.1998) de la materniatea Giulesti?
Am infiat aceasta fetita in 1999,ian.25 crezand ca voi avea o familie inchegata prin aceasta adoptie;dar,nu!
In 2004 am divortat,fetita ramanand la mama adoptiva copilul purtand in continuare numele meu.Mama ei vitrega s-a recasatorit,purtand un nume diferit de cel de fata.Platesc pensie de intretinere din 2004 si in prezent.In 2012 am facut imprudenta sa-i spun adevarul fetitei prin telefon,avand domicilii diferite si localitati.De atunci nu mai ma baga in seama nici macar nu ma mai suna.Eu platesc pensie alimentara si nu am nici macar o vorba buna,sau un telefon(eu sunt pensionar).Ce-i de facut?!Multumesc!
Eu aveam copil mare in momentul adoptiei dintr-o casatorie anterioara(are 33 ani si e inginer IT).
Sunt curios ce spune legea:pot sa nu-i mai trimit pensie de intretinere fetei ?
Ultima modificare: Luni, 25 Aprilie 2016
mircea5755, utilizator
Cel mai recent răspuns: DonD , utilizator 22:46, 13 Decembrie 2016
legea spune ca ii datorati pensie si ca trebuia sa va fi gandit bine inainte de a adopta.
Cati copii aveati si ce erau cand ati hotarat sa adoptati chiar nu conteaza. La fel, nu conteaza la ce v-ati gandit cand ati adoptat. De gandit, nu prea ati gandit nici cand v-ati racorit pe copila spunandu-i prin tel ca e adoptata.
In ce priveste mostenirea, puteti avea grija sa nu mai aiba ce mosteni.
Ultima modificare: Luni, 25 Aprilie 2016
gi-jane2, moderator
Si cum e vinovat copilul dvs ca parintii ei (adoptivi) nu au reusit sa-si salveze casnicia?
Exact, intotdeauna vinovati sunt altii.....nu noi !

Nu e indeajuns ca a lovit-o soarta odata....mai suciti si dvs cutitul in rana? Ce-ati avut cu biata fata de ati ranit-o asa? Este ea vinovata de relatia defectuoasa pe ati avut-o cu sotia dvs?

De ce trebuia sa raniti copilul?

De ce mai asteptati respect , avand in vedere ca ati ranit-o? Nu ati luat in calcul aceasta reactie a ei? Ce credeati ca va face? Eu, unul, cred ca are reactia potrivita fata de dvs....
In momentul in care o persoana draga ne minte, reactia imediata e de respingere, suparare, refuz fata de acea persoana.Tine de ea sa isi ceara iertare si sa explice...
In acest moment, nu stiu cat de mare e supararea fiicei dv., daca o fi suparata ca ati mintit-o cu anii amandoi, daca o fi suparata ca i-ati spus asa lșatelefon si s-a simtit abandonata, daca e doar reactie la ideea de abandon la nastere despre care nu stia... habar nu avem.

Totusi, e nepotrivit legal sa va suparati pe un om din cauza ca... el s-a suparat primul. Tine de dv. sa reparati ”imprudenta”. Preferabil personal, eventual la usa ei, o luati la o plimbare si discutati.
Vorba buna nu tine de copii, vorba buna a copiilor catre parinti tine de... parinti si de ce au facut acestia in cresterea copiilor.
O puteti dezmosteni daca atenteaza la vista dvs. Sau cum a zis cineva , Sa nu aiba CE mosteni. Adoptiile nu se pot desface, din CE stiu eu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri-schimbare domiciliu copil loredanamaria loredanamaria Buna seara.problema mea este urmatoarea.cu fostul meu sot avem o fetita de 11 ani.nascuta si crescuta in Italia.fostul meu sot si-a refacut viata chiar inainte ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara - consecinte neplata, propunere adoptie copil pisicuta33 pisicuta33 buna ziua, am si eu o neliniste.Nu am platit pensia alimentara de 2 luni iar fosta sotie ma dat in judecata eu fiint plecat din tara dar ea stia acest lucru si ... (vezi toată discuția)
Intrebare 19o3 19o3 Ma numesc Doru Adina Maria,am 39 de ani,am o fetita de 6,5 ani,divortata.Pentru ca tatal minorei nu platea pensie alimentara,i-am schimbat numele fetei.As dori ... (vezi toată discuția)