avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... suspendare contract de munca, concediu pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

suspendare contract de munca, concediu pentru indemnizatie crestere copil in varsta de pana la 2 ani

Daca o salariata a revenit la lucru din concediul de maternitate timp de 4 luni, si vrea sa-si suspende contractul de munca pentru a beneficia de concediu de crestere a copilului timp de 2 ani, conform carei legi se poate O.UG 111/2010, art.2, alin.1, lit.b.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:01, 25 Aprilie 2016
1. Suspendarea contractului individual de munca (CIM) se face cu art. 51(1), lit. a) din Codul Muncii.

2. Din Codul muncii:

Art. 51
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului, in urmatoarele situatii:

a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
...
O.UG 111/2010, art.2, alin.1, lit.b. - prevede durata CCC.

Suspendarea unui c.i.m. poate avea ca temei legal numai articole din Codul Muncii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie suspendare cim carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Va rog sa-mi dati o parere avizata : Este corect daca am suspendat un CIM pt. ingrijire copil pana la 1 an in baza O.U. 111 / 2010, art. 2 / a ? (vezi toată discuția)
Suspendare activitate pe perioada cm ingrijire copil j_add j_add Buna ziua! Sunt insarcinata cu al doilea copil si m-am \\"lovit\\" de urmatoarea situatie: primul copil e la gradinita, uneori raceste si trebuie sa-l tin ... (vezi toată discuția)
Suspendarea contractului de muncă cornel2222 cornel2222 Bună seara, vreau să suspend contractul de muncă pentru a întra în concediu creștere copil, vreau să știu dacă angajatorul poate, are dreptul de a ... (vezi toată discuția)