avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stingere sulta, obligatie de plata stabilita in 1989
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stingere sulta, obligatie de plata stabilita in 1989

Buna ziua.
Parintii mei au cumparat impreuna un imobil, apoi au divortat. Noi suntem 5 copii, iar la divort toti am ramas cu mama, in urma partajului mama a ramas cu casa si terenul si sa-i mai dea tatalui o sulta de 19.767 lei din anul 1989. tatal a decedat iar mama s-a achitat de datorie fata de tata fara a mai avea declaratia de mana facuta intre ei.Mama nu poate intabula dreptul de proprietate a imobilului pe numele sau datorita sultei care figureaza in cartea funciara.
Care sunt posibilitaíle de intabulare a imobilului?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 19:15, 26 Aprilie 2016
Trebuie sa faceti actiune in instanta ptr.radierea sultei dar, trebuie sa aveti inscrisuri sau, alte probe.
Mama nu are cu ce sa justifice ca s-a achitat, o alta posibilitatea de a sterge sulta nu exista?
actiune in instanta. Eventual o actiune prin care instanta sa constate prescrisa acea sulta. O alta posibilitate ar fi ca mostenitorii tatalui sa dea declaratia de radiere
Pe tata il mostenesc copiii. Primesc certificatul de mostenitor si apoi declara ca nu mai au pretentii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Părintii mei sunt divorțați de mai bine de 20 ani și au partajul făcut, dar mama nu i-a plătit tatei sulta și nu poate vinde apartamentul. Își mai poate cere el acum drepturile? Nicosisu Nicosisu Buna seara. Parintii mei sunt divortati de mai bine de 20 ani. La partaj a fost evaluat apartamentul si stabilita o suma pe care mama ar fi trebuit sa o dea ... (vezi toată discuția)
Pot face întabularea proprietății în vederea unei donații dacă lipsește dovada plății sultei? corilo corilo Mama e divortata de tata,mama e grav bolnava,tata decedat in anul 2004.Au facut partajul in 1989 si mama a fost obligata la plata unei sulte de 18 000 lei ... (vezi toată discuția)
Radiere sulta prescrisa eliasandreu eliasandreu Un salut consultantilor avocatnet.ro. Va solicit din nou ajutorul pentru ca ma aflu intr-o situatie kafkiana si am obosit sa mai sper ca pot rezolva ... (vezi toată discuția)