avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot face întabularea proprietății în vederea unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot face întabularea proprietății în vederea unei donații dacă lipsește dovada plății sultei?

Mama e divortata de tata,mama e grav bolnava,tata decedat in anul 2004.Au facut partajul in 1989 si mama a fost obligata la plata unei sulte de 18 000 lei reprezentand jumatate din valoarea casei, bun comun.Mama a trimis acesti bani prin posta cu mandat postal,pierzand recipisa.Tata a facut executarea silita in 1990 si a primit acesti bani.Mama fiind grav bolnava am vrea sa facem cadastru si intabularea proprietatii in vederea unei donatii,dar nu stim daca se poate cu aceasta sarcina existenta,este prescrisa,cum se sterge?Multumim!
Ultima modificare: Marți, 4 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: virgil1950 , utilizator 21:32, 4 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
1. Interesati-va la cartea funciara daca maui exista acea sarcina.
2. Daca mai exista cautati executorul si solicitati-ii actele de executare.
Buna seara! Executorul judecatoresc nu mai traieste{un avocat mi-a spus] La cartea funciara figureaza aceasta sarcina.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Nu persoana ci arhiva lui unde este.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara!

Incheierea de incetare a executarii silite o mai aveti?
Stergerea din Cartea Funciara a notarii se realizeaza prin depunerea unei cereri-tip de radiere a notarii aflata la Cartea Funciara, insa cu documente justificative din care sa rezulte ca executarea silita a incetat prin realizarea integrala a obligatiei prevazuta in titlul executoriu, s-au achitat cheltuielile de executare, precum si alte sume datorate potrivit legii.
Ultima modificare: Duminică, 2 Septembrie 2018
Carmen Matei, Avocat
Buna ziua,sarut mana! La vremea respectiva mama a primit un act numit''comandament''prin care era anuntata ca i se scoate la vanzare casa si speriindu-se a hotarat sa trimita sulta prin posta.Nu stiu daca tata s-a mai dus la executor sa anunte ca a primit banii,mama nici atat nu cred sa fi fost la executor.Nu avem nici o incheiere de executare.In situatia in care tata e decedat noi copii cum ar trebui sa rezolvam aceasta situatie?Inteleg ca nu s-a prescis sarcina respectiva?!

Alte discuții în legătură

Comandament inscris in cf inainte de aparitia legii 188/2000 ndseuro ndseuro Buna ziua, In anul 1999 mi s-a inscris in sarcina imobilului un comandament de catre un executor judecatoresc ( deci in perioada cand executorii functionau ... (vezi toată discuția)
Titlu de sulta - cum platesc, ce se intampla daca nu platesc, pot vinde fara plata? morarudiana morarudiana Am castigat, in urma unei iesirii din indiviziune cateva imobile, insa am de platit titlu de sulta celorlalte 2 parti implicate. Cu una din parti nu avem nici ... (vezi toată discuția)
Stingere sulta, obligatie de plata stabilita in 1989 B_Petro B_Petro Buna ziua. Parintii mei au cumparat impreuna un imobil, apoi au divortat. Noi suntem 5 copii, iar la divort toti am ramas cu mama, in urma partajului mama ... (vezi toată discuția)