avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incompatibilitate la functionarul public ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incompatibilitate la functionarul public ?

BUNA ZIUA, daca poate sa ma lamureasca cineva in ce consta incompabilitatea unui functionar public abia angajat, (prin concurs, economist pe un post de executie, "stabiliri pensii") si activitatea anterioara cea de taximetrist independent ca persoana fizica autorizata, (conducator auto), avand in vedere prevederile legii nr.161/2003, Sect. a5-a, art.94, alin(2), litera c)?
1. Mai exact care este incompabilitatea intre cele doua activitati (cea de economist si cea de conducator auto in afara programului de lucru - TIMPUL MEU LIBER )?
2. Sau la ce fel de P.F.A (persoana fizica autorizata) se refera prevederile legii nr.161/2003, Sect. a5-a, art.94, alin(2), litera c) ?
3. Prin prevederile legii nr.161/2003, Sect. a5-a, art.94, alin(2), litera c) nu se interzice DREPTUL LA MUNCA in cazul unor joburi fara legatura intre ele ? (Pot avea cele doua joburi mai sus mentionate ?)
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 13:49, 12 August 2009
Pe perioada cat este functionar public, aceasta calitate nu poate fi incompatibila cu o perioada anterioara lucrata in orice functie .
Legea prevede ca, functionarii publici nu pot detine alte functii si nu pot desfasura alte activitati, remunerate sau
neremunerate, in cadrul regiilor autonome, societatilor comerciale ori in alte unitati cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, in cadrul unei asociatii familiale sau ca persoana fizica autorizata.

Prin PFA se intelege persoana fizica autorizata sa desfasoare orice forma de activitate economica permisa de lege, folosind in principal forta sa de munca.
Prin urmare, daca desfasoara o activitate independenta ca PFA si este si functionar public acea persoana se afla in stare de incompatibilitate.


Ca fuctionar public nu puteti desfasura alte activitati cu caracter lucrativ si sa obtineti venituri .Coform legiii singurele exceptii sunt:


Art. 96. - (1) Functionarii publici pot exercita functii sau activitãti în domeniul didactic, al cercetãrii stiintifice si al creatiei literar-artistice.

#-o

Asa ca , daca intradevar vom fi nevoiti sa ne luam 10 zile concediu fara plata, legea 161 nu ne permite sa lucram altceva ca sa ne putem plati facturile !!!!

Avem doar posibiliatea sa ne descoperim talentele ascunse de artisti sau cercetatori stiintifici !
@Anna63

Eu cred altceva. Ca in majoritatea institutiilor functionarii publici vor fi obligati sa opteze pentru micsorarea programului de lucru de la 8 la 6 ore.
E singura modalitate sa fi tinut zilnic la birou fara masura si sa nu primesti decat 2/3 din salariu.
Activitatea serviciilor publice se va desfasura in acelasi interval orar iar salariul nostru va fi folosit cu maxima eficienta pentru campania electorala ce urmeaza.
Si ma mai intreaba unii de ce nu votez! :angry:

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Si cum ne vor obliga? Deja avem doua procese cu institutia, vor urma si altele?
dborsanu, se va intampla ca in sectorul privat ... ori pleci de bunavoie ori iti gasim nod in paura si te dam afara :(

Alte discuții în legătură

Functionar public illeanac illeanac Buna seara, Un functionar public poate sa fie colaborator la o firma de asigurari, este compatibil sau nu ? Multumesc (vezi toată discuția)
Functionari publici in asociatii. Iohanat Iohanat Un functionar public poate face parte din Consiliul director al unei asociatii? (vezi toată discuția)
Functionar public si profesor ContSters81274 ContSters81274 sunt functionar public in cadrul primariei. pot fi si profesor isuplinitor caliificat in acelasi timp? (vezi toată discuția)