avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incompatibilitate la functionarul public ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incompatibilitate la functionarul public ?

BUNA ZIUA, daca poate sa ma lamureasca cineva in ce consta incompabilitatea unui functionar public abia angajat, (prin concurs, economist pe un post de executie, "stabiliri pensii") si activitatea anterioara cea de taximetrist independent ca persoana fizica autorizata, (conducator auto), avand in vedere prevederile legii nr.161/2003, Sect. a5-a, art.94, alin(2), litera c)?
1. Mai exact care este incompabilitatea intre cele doua activitati (cea de economist si cea de conducator auto in afara programului de lucru - TIMPUL MEU LIBER )?
2. Sau la ce fel de P.F.A (persoana fizica autorizata) se refera prevederile legii nr.161/2003, Sect. a5-a, art.94, alin(2), litera c) ?
3. Prin prevederile legii nr.161/2003, Sect. a5-a, art.94, alin(2), litera c) nu se interzice DREPTUL LA MUNCA in cazul unor joburi fara legatura intre ele ? (Pot avea cele doua joburi mai sus mentionate ?)
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 13:49, 12 August 2009
Si daca ne da afara primarlul cu cine mai lucreaza? Angajarile sunt blocate.
Mie de exepmlu prin dispozitia primarului mi s-au dat atribuii suplimentare, precizez ale unei functi superioare desi le-am explicat ca este un volum de munca prea mare pentru o singura persoana.Tot in dispozitie se prevede plata o 32 re suplimentare pe luna si salariul de merit
In noua cojunctura in care se va interzice plata orelor suplimentare si a salariului de merit dispozitia data acum o luna devine nula de drept?:stunned:
Banuiesc ca nulitatea se refera doar la plata nu si la atributii.
@Anna63

Banuiti, nu-i asa, cine o sa lucreze. Primarul! :))
Cu dvs. am schimbat multe mesaje, sunteti unul dintre oamenii care va fi pastrat. Ca sa le faca pe toate. :(
Vor ramane in functii de executie cei adusi de conducere si cei care stiu si pot munci si pentru ei.

Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionar public illeanac illeanac Buna seara, Un functionar public poate sa fie colaborator la o firma de asigurari, este compatibil sau nu ? Multumesc (vezi toată discuția)
Functionari publici in asociatii. Iohanat Iohanat Un functionar public poate face parte din Consiliul director al unei asociatii? (vezi toată discuția)
Functionar public si profesor ContSters81274 ContSters81274 sunt functionar public in cadrul primariei. pot fi si profesor isuplinitor caliificat in acelasi timp? (vezi toată discuția)