avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Solicitare proba cu detectorul de minciuni
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Solicitare proba cu detectorul de minciuni

Buna ziua
un amic de-al meu,s-a incaierat cu un barbat,s-au batut.a fost chemat la politie,tinut pana a doua zi in arest.acum a fost citat din nou,s-a prezentat si i s-a spus ca celalalt are doi martori.i s-a cerut sa faca proba la detectorul de minciuni.
va rog,sa-mi spuneti daca e normal si legal.
multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:20, 25 Aprilie 2016
Depinde ce probe au în acuzare.
Diferența dintre normal și anormal e destul de mica în anumite cazuri.
Avocatul lui ce i-a spus?
nu are avocat
Testul poligraf nu este mijloc de proba conf. CP.P., iar concluziile testului poligraf nu pot fi considerate ca furnizând probe, în sensul procesual al noţiunii. Acestea pot fi valorificate, în planul unei soluţii, doar în calitate lor de indicii care, coroborate, cu alte elemente de fapt conduc către o anume concluzie.
Amicul dvs poate refuza testarea daca nu doreste, fara alte explicatii.
Potrivit art. 97 alin. (2) lit. f), este admis orice alt mijloc de probă care nu este interzis prin lege. Ori testarea poligraf nu este interzisa, ci doar nu este mentionata expres printre mijloacele de proba. Asadar, daca persoana in cauza isi da consimtamantul la testare, aceasta este legala.

De altfel, ideea coroborarii probelor enuntata de catre dvs este valabila pentru toate probele, nu doar pentru testarea poligraf.
Alcormona, am spus eu ca este interzisa testarea?

Alte discuții în legătură

Intrebare referitoare la detectorul de minciuni donpedros donpedros am avut un necaz in familie.au intrat hotii(hotul !?)in casa unei rude furand o suma de bani(agoniseala de o viata).sau luat amprente,au fost interogati ... (vezi toată discuția)
Controverse privind proba cu testul poligraf cezarad cezarad Doresc sa va intreb care este temeiul juridic pe care il poate invoca un avocat in cursul judecatii unui apel cu privire la administrarea probei cu TESTUL ... (vezi toată discuția)
Testul cu detectorul de minciuni angela.o angela.o Imi puteti spune va rog daca testul cu detectorul de minciuni se considera proba in instanta? (vezi toată discuția)