avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere valoare redusa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere valoare redusa

M-am indreptat impotriva unui datornic depunand in instanta o cerere de valoare redusa.Pe portalul instantelor a aparut data de 15 mai pentru solutionare.Eu,ca reclamant,trebuie sa ma prezint la acea data la Judecatorie?
Cel mai recent răspuns: turkn , utilizator 13:54, 2 Iunie 2016
Ati fost citat sau vi s-a adus la cunostinte in vre un fel acel termen?
Daca da atunci va prezentati.
Daca nu si stiti ca ati depus TOATE probele nu mai e nevoie sa va prezentati.
Nu am fost citat si nici instiintat,am vazut pe www.portal.just.ro trecuta ziua de 15 mai ,ora 9,,00 ca data a sedintei.
Ultima modificare: Luni, 25 Aprilie 2016
turkn, utilizator
Daca stiti ca ati depus TOATE probele atunci nu are sens sa mergeti. Cererea se judeca in camera de consiliu.
Asa stiam si eu ,ca se judeca in Camera de consiliu si tocmai asta m-a facut sa intreb,observand ca dosarul meu va fi judecat la data scrisa de mine mai sus,intr-o sala cu multe si diferite alte procese:contestatii amenzi,divorturi,pretentii,etc
Ultima modificare: Marți, 26 Aprilie 2016
turkn, utilizator
Conf.art.1030(1)NCPC"Procedura cu privire la cererile cu valoare redusa este scrisa si se desfasoara in intregul ei in camera de consiliu.
(2)Instanta poate dispune infatisarea partilor,daca apreciaza acest fapt ca fiind necesar sau la solicitarea uneia dintre parti." Ca atre, daca nu sunteti citat, se va desfasura in camera de consiliu fara infatisarea partilor.

Alte discuții în legătură

Cerere de lamurire sau indreptare erori materiale popelena1 popelena1 Buna seara! In urma unui partaj judiciar ca urmare a decesului sotului, fiind impartite bunuri si depozite bancare, urmat si de apel in care am avut castig de ... (vezi toată discuția)
Cui ma adresez, carei instante de judecata. noiembriesm noiembriesm Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti unde trebuie sa ma adresez in cazul unui litigiu comercial, valoare 2500 lei. Stiu ca recent a intrat in vigoare o procedura ... (vezi toată discuția)
Cerere valoare redusa-camera consiliu arlette arlette Buna ziua.Urmeaza pe 8 iunie termen de infatisare Camera Cons -am primit citatia-proces pretentii cerere valoare redusa.Deoarece am gasit prea tarziu ... (vezi toată discuția)