avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere valoare redusa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere valoare redusa

M-am indreptat impotriva unui datornic depunand in instanta o cerere de valoare redusa.Pe portalul instantelor a aparut data de 15 mai pentru solutionare.Eu,ca reclamant,trebuie sa ma prezint la acea data la Judecatorie?
Cel mai recent răspuns: turkn , utilizator 13:54, 2 Iunie 2016
Vazand ca am castigat procesul,paratul mi-a spus ca-mi va plati o parte din datorie(cam 1/3 din total) in maxim o luna.Intrebarea mea este cum trebuie procedat in aceasta situatie,fiindca eu ma tem ca va plati aceasta transa si dupa aceea...pauza.Pot apela la executor judecatoresc si pentru un rest din suma de plata?
MULTUMESC.
Sigur ca puteti apela la executor si intr-o astfel de situatie,in definitiv este problema dvs. cat si in ce fel anume va recuperati sumele castigate in instanta.
Exista vreun termen limita dupa primirea hotararii scrise in care paratul este obligat sa achite integral datoria?Cine trebuie sa plateasca executorul?
Executorul il platiti dvs, la inceperea executarii si recuperati banii in cadrul procedurii de executare silita de la debitor.De principiu, debitorul trebuie sa plateasca de buna voie, de indata ce a primit titlul executoriu.
Multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de lamurire sau indreptare erori materiale popelena1 popelena1 Buna seara! In urma unui partaj judiciar ca urmare a decesului sotului, fiind impartite bunuri si depozite bancare, urmat si de apel in care am avut castig de ... (vezi toată discuția)
Cui ma adresez, carei instante de judecata. noiembriesm noiembriesm Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti unde trebuie sa ma adresez in cazul unui litigiu comercial, valoare 2500 lei. Stiu ca recent a intrat in vigoare o procedura ... (vezi toată discuția)
Cerere valoare redusa-camera consiliu arlette arlette Buna ziua.Urmeaza pe 8 iunie termen de infatisare Camera Cons -am primit citatia-proces pretentii cerere valoare redusa.Deoarece am gasit prea tarziu ... (vezi toată discuția)