avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de lamurire sau indreptare erori materiale
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de lamurire sau indreptare erori materiale

Buna seara! In urma unui partaj judiciar ca urmare a decesului sotului, fiind impartite bunuri si depozite bancare, urmat si de apel in care am avut castig de cauza atat in prima instanta cat si in apel, am primit sentinte in care valoarea bunurilor și depozitelor au fost impartite in loturi. datorita apelului formulat de parati, partea de mostenire a acestora este intrecuta de cheltuielile de judecata din prima instanta si apel,avand de recuperat pe langa partea acestora de mostenire suma de 537 de lei. Deci cheltuielile de judecata au intrecut partea de mostenire a paratilor. Am aplelat la un executor judecatoresc și am recuperat toate bunurile si sumele banesti in afara de un depozit de la o banca, celelate virand banii executorului. Motivul invocat de banca este ca nu scrie in sentinta ca tot depozitul este al meu chiar data executorul a depus sentinta de incuviintare a executarii silite, modalitatea prin care se arata pe langa partea de mostenire a paratilor mai am de recuperat in plus 537 de lei. Apoi, au spus sa inchei un acord incheiat la notar prin care paratii sa renunte la partea lor in favoarea mea(ceea ce mi se pare absurd fiind un proces castigat). Rugamintea mea este: pot sa depun o cerere prin care sa se lamurească acesta situatie instantei prin cerere de lamurire sau indreptare erori materiale? Sau executorul trebuie sa faca acesta cerere? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 16:43, 10 Ianuarie 2017
Formulati o cerere la instanta si cereti lamurirea dispozitivului .
Puteti formula cerere prin care sa solicitati instantei care a pronuntat hotararea sa lamureasca dispozitivul sau sa inlature dispozitiile potrivnice conf.art.443 NCPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj-executare popelena1 popelena1 Buna seara. In urma unui proces de succesiune in urma decesului sotului, am primit o sentinta judecatoreasca in care bunurile au fost impartite in loturi ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata leusan leusan Intr-un proces de succesiune(dupa tata) si partaj succesoral cand paratul a refuzat sa se prezinte dar a si pierdut procesul si obligat la plata tuturor ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca -um pot revizuii o hotarare definitiva, irevocabila, cu investire executorie RizeaCoralia RizeaCoralia am un litigiu de munca, am fost sanctionata disciplinar, am contestat decizia respectiva in instanta, instanta de fond a admis in parte actiunea formulata de ... (vezi toată discuția)