avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere valoare redusa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere valoare redusa

M-am indreptat impotriva unui datornic depunand in instanta o cerere de valoare redusa.Pe portalul instantelor a aparut data de 15 mai pentru solutionare.Eu,ca reclamant,trebuie sa ma prezint la acea data la Judecatorie?
Cel mai recent răspuns: turkn , utilizator 13:54, 2 Iunie 2016
Am primit ieri citatie sa ma prezint in calitate de reclamant in data de 15 mai,ora....Daca nu ma pot prezenta,sa trimit un inscris.Nu pomeneste nimic de intampinare sau alte probe.
Nu mai inteleg,ori se judeca in camera de consiliu,ori nu?
Dumneavoastra ce intelegeti?
Se desfasoara in camera de consiliu dar, cu infatisarea partilor, conf.art.1030(2)NCPC"Instanta poate dispune infatisarea partilor, daca apreciaza acest fapt ca fiind necesar sau la solicitarea uneia dintre parti." Conform art.1030(4)NCPC"In termen de 30 zile de la comunicarea actelor prevazute la alin.(3),paratul va depune sau trimite formularul de raspuns completat corespunzator,precum si copii de pe inscrisurile de care intelege sa se foloseasca.Paratul poate sa raspunda prin orice mijloc adecvat,fara utilizarea formularului de raspuns." Ca atare,nu se mai depune intampinare ca in procedura de drept comun.
Eu cred ca paratul nu a raspuns in vreun fel.In ultima vreme a avut foarte multe procese pentru neplata facturilor,eu am urmarit toate aceste dosare,eu sunt singurul care am folosit cererea de valoare redusa.A pierdut toate procesele,de unde deduc ca neplata la timp a facturilor a fost un tertip pentru a castiga cateva luni,in cazul mau cam 6.
Dupa cum am scris mai sus,procesul meu se va tine intr-o sala cu divorturi,contestatii,etc,deci nu in camera de consiliu.
Va voi tine la curent,multumesc.
Cu putina intarziere,revin cu noutati.Dosarul s-a judecat in sala de judecata alaturi de cazuri diferite,judecatorul mi-a pus cateva intrebari,s-a uitat peste acte si in final mi-a admis cererea.Acum am o alta dilema:ce fac in continuare pentru a recupera banii?
In solutie se mentioneaza: "Executorie de drept, conform art.1031 alin. 3 C.P.C. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare".
Urmeaza sa o puneti in executare prin intermediul unui executor judecatoresc, apelul nu suspenda executarea.

Alte discuții în legătură

Cerere de lamurire sau indreptare erori materiale popelena1 popelena1 Buna seara! In urma unui partaj judiciar ca urmare a decesului sotului, fiind impartite bunuri si depozite bancare, urmat si de apel in care am avut castig de ... (vezi toată discuția)
Cui ma adresez, carei instante de judecata. noiembriesm noiembriesm Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti unde trebuie sa ma adresez in cazul unui litigiu comercial, valoare 2500 lei. Stiu ca recent a intrat in vigoare o procedura ... (vezi toată discuția)
Cerere valoare redusa-camera consiliu arlette arlette Buna ziua.Urmeaza pe 8 iunie termen de infatisare Camera Cons -am primit citatia-proces pretentii cerere valoare redusa.Deoarece am gasit prea tarziu ... (vezi toată discuția)