avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Identificarea moștenitorilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Identificarea moștenitorilor

mama cu tatal vitreg au construit o casa. Eu sunt unica fiica (din partea mamei), tatal vitreg nu are rude de gradul 1. Dupa moartea lor cine mosteneste casa? sunt unic mostenitor sau apar si alte rude pe cale descendenta a tatalui vitreg?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:27, 28 Aprilie 2016
Verişorii "primari" sunt rude de gradul 4. Dacă desenaţi un triunghi având la bază (BC) verişorii şi în vârf (A) autorul lor comun (bunica) puteţi numara cele 4 naşteri/4 grade dintre veri.

Nici verişorii şi nici fraţii (fie ei fraţi buni sau de care or fi) nu sunt rezervatari.

Prin urmare, il va moşteni fiica dvs., în baza testamenului.

simioncarmen a scris:

am un testament prin care sotul actual al mamei lasa toate bunurile lui dupa moarte fiicei mele,

Iar fiica dvs. il va moşteni fie singură, fie împreună cu mama dvs. în funcţie de voinţa mamei dvs. (soţia supravieţuitoare este moştenitor rezervatar, deci ar putea solicita reducţiunea testamentului, dar nu este obligată să şi vrea rezerva ce i s-ar cuveni).

Asta în cazul în care "pleacă" el mai întăi şi nici nu-şi modifica testamentul până în ziua plecării. (testamentul este revocabil).
De fapt, câtă vorbim înainte de evenimentul care deschide succesiuni (moartea) putem face variate scenarii (dacă ...atunci...), dar răspunsul final rămâne: depinde... (oricât de "rotund" s-ar pretinde careva în ştiinţa dreptului, tot nu stăpâneşte ordinea plecărilor pe lumea ailaltă. Şi orice schimbare, schimbă răspunsurile).
Ultima modificare: Joi, 28 Aprilie 2016
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce conditii ma pot mosteni pe mine fratii vitregi (dupa tata) ? mariusb74 mariusb74 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un sfat. Parintii mei au divortat cand aveam 4 ani.Eu am ramas cu mama in apartamentul in care stam si acum (ea a preluat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in cazul in care sotii nu au copii sau frati, cine ... vulpys vulpys Buna ziua. In cazul in care sotii nu au copii sau frati, cine va putea veni la mostenire? Daca pe timpul vietii facem testament, poate fi atacat? Sotul are ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa verisor marius_wiz marius_wiz Buna ziua Speta in cauza ar fi : am un verisor mult mai in varsta de gradul 2 care nu are copii, frati sau parinti din pacate. El mai are doi verisori de ... (vezi toată discuția)