avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cumparare cu clauza viagera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cumparare cu clauza viagera

buna ziua am si eu un necaz parinti mei au facut act de vanzare cumparare cu clauza viagera pe imobil unui nepot eu fiind unica fica infiata de ei la varsta de un an iar acum doi ani tatal a decedat ,mama vrea sa anuleze contactul an favoarea mea deoarece a fost fortata de inprejurari cand a semnat acel act tatal fii o persoana agresiva credeti ca avem aceasta posibilitate si ce ar trebui sa facem.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ripeanu Eugenia , utilizator 09:49, 24 Februarie 2022
Asa la prima vedere, contractului ar fi anulabil pentru vicii de consimtamant si anume violenta la care a fost supusa mama dvs. atunci cand a semnat actul juridic (contractul cu clauza viagera), cu anumite precizari, in functie de situatia concreta. Persoana care poate cere anularea este mama dvs., daca dovedeste cumulativ anumite conditii, intre care si faptul ca temerea a fost reala, nu doar ca dintr-un respect mai profund fata de sot, a semnat actul.

In ce consta clauza viagera si daca debitorul rentei (sau al intretinerii, ce-o fi) se achita de datorie?

Se impune o intrebare: Dvs. cand ati aflat despre contract?
imi cer mii de scuze poate am gresit putin contractul de vanzare cumparare cu habitatie viagera pe care sa primit suma de 5000 de lei o suma infima binenteles fata de valuarea imobilului fara alte obligati .Acum mama mea precizez ca are un handicap mobil eu ma ocup de dansa desi am fost eliminata din acel imobil pe cand tatal traia si au facut acest act,
am aflat de acest contract dupa decesul tatalui 2014.
Nu este cazul sa va cereti dvs. scuze, noi stam aici de placere, si daca stim sa raspundem raspundem.

Nu ati raspuns la:
Se impune o intrebare: Dvs. cand ati aflat despre contract?
Si se mai impune o intrebare:
De ce si cand ati fost eliminata din imobil?
Daca nu puteti raspunde, nu raspundeti. Scopul este pentru stabilirea imprejurarilor si faptelor, altfel nu se poate trage o concluzie (oricum daca veti merge la avocat, se va intampla acelasi lucru si vor fi mult mai multe intrebari, altfel nu va poate ajuta - va recomand sa mergeti la un jurist - si este bine sa cugetati din timp la raspunsuri)

Trebuie vazut in concret in ce conditii si-a dat mama acordul si daca se va putea invoca nulitatea relativa a contractului. Actiunea este supusa prescriptiei si ca atare va sugerez sa decideti rapid. Raspuns final: nu se poate spune cu certitudine daca aveti sanse sau nu.




P.S. cu privire la ...
woopman98 a scris:

am aflat de acest contract dupa decesul tatalui 2014.

... exista o prezumtie ca mama s-a ascuns de dvs. la momentul incheierii actului, cand a semnat a fost in cunostinta de cauza, iar acum ca are probleme de sanatate, se gandeste sa se suceasca ca sa poata beneficia de serviciile dvs. de ingrijire. Daca lucrurile stau asa, nu se poate spune ca atunci cand a semnat a avut vointa viciata (zic si eu, dar pentru o justa apreciare, ce am scris initial ramane valabil).

Ultima modificare: Marți, 26 Aprilie 2016
trandafir2, moderator
Contractul a fost incheiat an 2000 eu am aflat in 2001 .Tin sa precizez ca an anul 1998 eu m am casatorit si m am mutat la sot iar tatalui meu nu ia convenit acest lucru si a luat decizia de a face acest contract,chiar daca ramaneam cu ei nu puteam convietui inpreuna deoarece avea un comportament abuziv eu si asa traisem o copilarie foarte grea ,singurul lucru care ma mai facea sa merg acolo era mama .Da este adevarat ca acum are nevoie de mine.
Eu in tot acest timp am tinut legatura cu mama si rudele acesteia .

Alte discuții în legătură

Mostenire sau act vanzare cumparare aliri96 aliri96 Buna seara am si eu o problema. Mama a murit,tata s-a recasatorit sunt casatoriti de 30ani.Mama pe care o am acum are un apartament proprietate personala in ... (vezi toată discuția)
Donatie deghizata teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua .Tatal meu a incheiat un contract de vc cu un nepot de pe frate ,contract cu uzufruct viager.A incercat anularea lui dar n-a reusit.Acum am aflat ca ... (vezi toată discuția)
Drept la moștenire după bunica. pot câștiga un proces împotriva mamei și a fratelui vitreg? Necunoscut1996 Necunoscut1996 Buna seara. Povestea este un pic complicata. Cand aveam varsta de 2 ani tatal meu a decedat. In urma decesului tatalui meu, mama a reusit sa obtina o casa de ... (vezi toată discuția)