avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cumparare cu clauza viagera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cumparare cu clauza viagera

buna ziua am si eu un necaz parinti mei au facut act de vanzare cumparare cu clauza viagera pe imobil unui nepot eu fiind unica fica infiata de ei la varsta de un an iar acum doi ani tatal a decedat ,mama vrea sa anuleze contactul an favoarea mea deoarece a fost fortata de inprejurari cand a semnat acel act tatal fii o persoana agresiva credeti ca avem aceasta posibilitate si ce ar trebui sa facem.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ripeanu Eugenia , utilizator 09:49, 24 Februarie 2022
Chiar daca as fi tentat sa empatizez cu dvs., totusi nu pot sa va dau spetante desarte, nu cred ca sunt indeplinite conditiile nici pentru invocarea violentei ca viciu de consimtamant si nici alt temei nu cred ca aveti la indemana pentru a mai ataca acum dreptul de proprietate al nepotului. Pentru linistea dvs. apelati, cu actele in fata, la un jurist (dar de incredere) ca sa aveti mai multe confirmari.
Nu par sa existe șanse sa rezolvați prin proces.
Din descriere nu rezulta ca ati avea șanse.
Puteți însă încerca să mergeți la avocat cu actele ca sa va lămuriți pe deplin.
Poate se găsește o clauza contractuala care sa va ajute.
Buna ziua!,atata timp cat mama dv a semnat contractul ( nu era valabil fara semnatura ei),nu puteti spune ca nu stia-ti de acest contract.Imi pare rau pentru d-voastra,dar nu se mai prea poate face nimic,din cate am inteles nepotul nu are voie sa-si exercite obligatiile din contract,fiindca nu e favorizat de mama d-voastra,deci in concluzie,se poate deschide proces impotriva nepotului dar ATENTIE:probele si dovedirea ca nu se ocupa de mama d-voastra,trebuie sa fie concludente, dar sfatul meu e sa evitati. O zi buna
Buna ziua,

Daca o persoana in varsta face contract de vanzare cumparare cu clauza viagera altei persoane,exista riscul de a fii atacat? Persoana varstnica nu are copii,poate fii atacat acest contract de catre nepoti sau alte rude cu sanse de castig pt ei?
Ce trebuie facut/mentionat/stipulat in contract astfel incat nepotii sa nu poata face asta?

Multumesc frumos
Buna ziua!Tatal meu i-a dat fratelui meu casa cu act de vanzare si clauza viagera.Suprafata de teren extravilan am vandu-o eu cu acordul( semnatura)tatalui si acordul fratelui ca nu-i trebuie teren arabil de intretinut.(valoarea terenului fiind 6000 lei acum 6 ani).Mi-a interzis sa- l mai vad pe tata daca nu-i dau jumatate din acea suma pentru inmormantare.Fac precizarea ca pentru inmormantarea mamei i-am dat o suma de bani considerabila in anul 2015.Di moment ca tata si-a exprimat acordul in vanzarea acelui teren, a considerat ca e un lucru care mi se cuvine.Am apreciat gestul lui.Nu e o suma care nu i-as putea da, dar m-a deranjat atitudinea fratelui.Tata este la pat dar nu in stare grava .Ce imi puteti spune dupa relatarea mea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire sau act vanzare cumparare aliri96 aliri96 Buna seara am si eu o problema. Mama a murit,tata s-a recasatorit sunt casatoriti de 30ani.Mama pe care o am acum are un apartament proprietate personala in ... (vezi toată discuția)
Donatie deghizata teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua .Tatal meu a incheiat un contract de vc cu un nepot de pe frate ,contract cu uzufruct viager.A incercat anularea lui dar n-a reusit.Acum am aflat ca ... (vezi toată discuția)
Testament ContSters308967 ContSters308967 Buna seara, Am o problema legata de atacarea testamentului.Fratele meu a decedat,la 7 ani dupa el a decedat si mama mea,in decursul acestor ani eu am primit ... (vezi toată discuția)